Veel reizigers van Vueling willen de CO2 uitstoot van hun vlucht compenseren. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren bij Vueling. Wel kun je op allerlei andere manieren de CO2 uitstoot van je reis compenseren. Zo kun je zelf een donatie doen aan een organisatie die bijvoorbeeld bomen plant om de Co2 uitstoot van je reis te compenseren.

co2 compensatie vueling

Vueling CO2 en het milieu

Co2 compensatie bij Vueling is dus nog niet mogelijk. Maar wat doet Vueling dan wel om ervoor te zorgen dat zij op een duurzame manier omgaan met hun luchtverkeer? In de afgelopen jaren heeft Vueling veel geïnvesteerd in het verduurzamen van hun eigen operaties en procedures. Zo heeft Vueling het energieverbruik weten te verminderen door efficiëntere vliegtuigen. Daarnaast is de bemanning er van bewust gemaakt om zuinig met energie om te gaan. Op deze manier draagt Vueling bij aan de milieudoelstellingen die zij zichzelf gesteld hebben.

Co2 neutraal vliegen met Vueling

Ondanks dat het niet mogelijk is om co2 te compenseren met Vueling, kun je er zelf natuurlijk wel alles aan doen om zo co2 neutraal mogelijk te vliegen. Zo kun je het afval beperken en het afval wat je hebt goed scheiden. Bovendien kun je kiezen voor papieren zakken in plaats van plastic. Ook kun je op de plaats van bestemming zo duurzaam mogelijk met het milieu omgaan. Bekijk de pagina met alle tips op het gebied van duurzaam reizen om te zien hoe jij zo duurzaam mogelijk met je reis om kunt gaan.

Vueling Co2 compensatie

Ondanks het niet compenseren van CO2 uitstoot bij Vueling, dragen zij wel degelijk bij aan de maatschappij. Zij hebben verschillende projecten lopen waarbij zij bijdragen aan de maatschappij. Zo hebben zij inzamelingsacties voor:

  • Ziekenhuis in onder andere Barcelona en Rome.
  • Save the Children
  • Make a Wish Foundation

Duurzaam boeken Vueling

Wil jij een vliegticket boeken bij Vueling en ook bijdragen aan één van de organisaties die Vueling ondersteunt? In de laatste stap van je boeking heb je de keuze om een donatie te doen aan de lopende actie van Vueling. Ook kun je bij die stap meer informatie vinden over de actie die op dit moment door Vueling ondersteund wordt.