Door te vliegen met Transavia kun je jouw Co2 uitstoot compenseren via Transavia Co2Zero. Vlieg je graag met Transavia en wil je iets bijdragen aan jouw ecologische voetafdruk? In het boeking proces van Transavia op de website of via de handige app kun je eenvoudig hieraan een bijdrage leveren. Met het kiezen van de optie Co2zero maakt Transavia een berekening van jouw Co2-uitstoot afhankelijk van de bestemming. Vervolgens kun je voor een klein bedrag de volledige uitstoot compenseren wat Transavia dan weer herinvesteert in een van de duurzame projecten. Omdat Transavia een onderdeel van KLM is, werken zij samen met hun duurzaamheidsbeleid. Wil je weten wat het precies inhoudt? Klik dan hier.

co2 compensatie transavia

Co2 compensatie – CO2 neutraal vliegen Transavia

Wil jij ook Co2 neutraal vliegen met Transavia? Dit kan door gebruik te maken van het duurzaamheid programma. Doneer een klein bedrag en laat Transavia dit herinvesteren in groene duurzame projecten. Wil jij lekker genieten van een last-minute vliegreis of een heerlijke strandvakantie boek dan via Transavia en bekijk hun duurzaamheid programma. Transavia is onderdeel van Air France / KLM -groep en is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Transavia vliegt vanuit Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. Vanaf hier kun jij altijd naar de heerlijk populaire vakantie landen zoals Spanje, Griekenland en de Canarische Eilanden.

Transavia Co2 Compensatie

Niet alleen in de lucht maar ook op het land maakt Transavia een verschil als het gaat om duurzaam ondernemen. Zo gebruiken ze minder plastic. Een van de doelstellingen is het verminderen van plastic en minder afval produceren. Zo worden er bijvoorbeeld niet standaard op een vlucht een plastic beker bij je drankje gegeven. Maar ook gebruiken ze biologisch afbreekbare producten in het vliegtuig. Zo worden de plastic koffie roerstaafjes vervangen door bamboe roerstaven. En in plaats van plastic sporks (lepel / vork) worden er houten geserveerd tijdens het diner of ontbijt. Zo wordt er eigenlijk op ieder gebied wel gekeken naar het duurzamer maken van de producten waarmee Transavia werkt. Dit geldt niet alleen in de lucht maar ook voor het grondpersoneel.

Mijn bijdrage om Co2 uitstoot te verminderen?

Wij begrijpen dat ook jij graag op vakantie gaat. Een lekkere strandvakantie na een jaar lang en hard gewerkt te hebben, of toch een last-minute stedentrip? Dit moet kunnen toch? Natuurlijk! Dit kan gewoon. Maar het is wel goed om bewust te zijn welke sporen je nalaat en wat jij hieraan kan doen om dit te verminderen en / of te compenseren. Om te zorgen dat jij met een fijn gevoel op vakantie gaat kun je je verdiepen in de verschillende mogelijkheden om jouw uitstoot te compenseren. Hierboven heb je gelezen wat Transavia doet om de doelstellingen op het gebied van hun duurzaamheidsbeleid te behalen. Via het programma van KLM met Co2Zero kun jij eenvoudig herinvesteren via KLM in duurzame projecten.

Maar ook zelf kun jij een bijdrage leveren. Probeer wat vaker de trein te pakken. Verbruik zo min mogelijk afval, en scheidt je afval in de daarvoor bestemde bakken op Schiphol. Kies je reis zorgvuldig via een van de reisorganisaties met een duidelijk beleid in duurzaam reizen. Boek een hotel wat een groen label heeft.

Transavia Co2 compensatie uitstoot versus verminderen?

Co2 uitstoot compenseren het klinkt mooi maar wat betekent het nu precies? Door bewust een reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij te kiezen kun jij een aanzienlijk verschil maken als het gaat om het verduurzamen van jouw vakantie. Er is echter een verschil tussen het compenseren van Co2 uitstoot en het verminderen. Bij het compenseren dan is het kwaad al geschied. Jouw uitstoot is hoe dan ook een feit. Je kunt dan bijvoorbeeld investeren in groene duurzame projecten of direct een aantal bomen laten planten om dit te compenseren. Echter, de boom die jij plant zal pas over een x aantal jaar volgroeid zijn en pas beginnen met het compenseren. Daarom is het altijd belangrijk om ook bewust te zijn van jouw reisgedrag. Kun je bijvoorbeeld wel zonder die hele zware koffer, of loop een keer extra naar de scheidingsafvalbak met deze simpele handelingen kun jij echt al het verschil maken.

Ecologische voetafdruk verlagen Transavia

Bij Transavia wordt er ook veel nagedacht over hoe de ecologische voetafdruk te verlagen. Dit betekent dat de gevolgen van het vliegen in acht worden genomen en dat dit uiteindelijk minder impact zou hebben op de natuur voor de toekomstige generaties.