Skyscanner is één van de grootste websites als het gaat om het vergelijken van verschillende vliegtickets. Op de website van Skyscanner vind je een ruim aanbod van vliegtickets van talloze luchtvaartmaatschappijen. Bovendien kun je bij Skyscanner ook hotels boeken en een auto huren om jouw reis tot in de puntjes te regelen.

Skyscanner CO2 compensatie

Skyscanner CO2 compensatie

Skyscanner is voorloper als het gaat om duurzaam reizen. Zij hebben dan ook het “Groene Label” geïntroduceerd. Dit houdt in dat bij het vergelijken van vliegtickets ook rekening gehouden wordt met het milieu. Je kunt bij de verschillende vluchten de meest duurzame vlucht uitkiezen. Deze wordt aangeduid met het “Groene Label” en dit houdt in dat deze vlucht de minste CO2 uitstoot heeft. Een lagere CO2 uitstoot voor een vlucht kan onder andere komen door een nieuwer, zuiniger vliegtuig of een kortere route naar de luchthaven van bestemming.

Een groene vlucht bij Skyscanner

Omdat Skyscanner CO2 compensatie en het verlagen van CO2 uitstoot hoog in het vaandel heeft staan, promoten zij actief het gebruik van een groenere vlucht. Dit houdt is dat de vlucht minder CO2 uitstoot dan andere, vergelijkbare vluchten. Op deze manier kun je dus de CO2 uitstoot van jouw vlucht via Skyscanner zo laag mogelijk houden.

Duurzaam vliegen via Skyscanner

Naast het promoten van groenere vluchten met minder CO2 uitstoot doet Skyscanner nog meer om de CO2 voetafdruk te verlagen. Zo willen zij als bedrijf zelf ook duurzaam zijn. Hoe Skyscanner zelf bezig is met duurzaamheid?

  • Het aanbieden van een groenere optie voor de vlucht van jouw keuze.
  • Het inkopen van groene brandstof voor als het team van Skyscanner een vlucht maakt.
  • In plaats van vliegen tussen de verschillende vestigingen van Skyscanner, kiezen ze steeds vaker voor videovergaderingen.
  • Skyscanner werkt samen met SkyNRG, marktleider op het gebied van duurzame vliegtuigbrandstof.
  • Een samenwerking met Travelyst om duurzaam reizen in de toekomst mogelijk te maken.

Kan ik boeken met CO2 compensatie bij Skyscanner?

Bij Skyscanner kun je niet direct de CO2 uitstoot van je vlucht compenseren. CO2 compensatie bij Skyscanner is dus (nog) niet mogelijk. Wel kun je kiezen voor de vlucht met de minste CO2 uitstoot en ook kun je ervoor kiezen om alleen deze “groenere vluchten” te vergelijken. Wel kun je bij veel luchtvaartmaatschappijen de CO2 uitstoot van jouw reis compenseren. Voorbeelden hiervan zijn KLM, Transavia, en Vueling.

Duurzaam boeken bij Skyscanner

Wil jij jouw goedkope duurzame vliegticket boeken via Skyscanner? Op de website van Skyscanner kun je eenvoudig jouw vlucht zoeken. Skyscanner toont dan een overzicht van alle beschikbare vluchten van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Je kunt vervolgens de meest ideale vluchttijden uitzoeken, de beste prijs en de groenste optie voor jouw vlucht uitkiezen.

Vind direct jouw duurzame vlucht