Vliegen is één van de meest populaire vervoersmiddelen en het aantal vluchten neemt steeds verder toe. Daarnaast is vliegen ook één van de meest vervuilende vervoersmiddelen. Met het verbranden van kerosine stoot een vliegtuig veel CO2 uit. Om dit te verhelpen wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het zuiniger maken van vliegen. Echter, een oplossing is er op dit moment nog niet. Duurzaam vliegen is op dit moment dus nog niet “echt” mogelijk. Wel kun je er alles aan doen om zo duurzaam mogelijk te vliegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een vliegticket met CO2 compensatie te boeken.

Duurzaam vliegen

Duurzaam vliegen

Hoe kun je dan toch duurzaam vliegen? Om toch milieuvriendelijker te kunnen vliegen kun je daarom bij steeds meer vliegtuigmaatschappijen de CO2 uitstoot compenseren. Dit betekent dat jij de CO2 uitstoot van jouw vlucht compenseert. Dit kan bijvoorbeeld door ergens anders mee te betalen aan milieuvriendelijke projecten. Het meest bekende voorbeeld hiervan is misschien wel het planten van bomen. Maar er zijn talloze andere projecten die door de verschillende luchtvaartmaatschappijen ondersteund worden.

CO2 compenseren vliegticket

De luchtvaartmaatschappijen die op deze site te vinden zijn hebben allemaal de mogelijkheid om CO2 te compenseren. Dit kun je dan bij je boeking aangeven. Hoe de luchtvaartmaatschappij omgaat met jouw CO2 compensatie, kun je op de pagina van die luchtvaartmaatschappij lezen. Wil je meer weten over CO2 compensatie?

Hoe boek je een vliegticket met CO2 compensatie?

Een duurzaam vliegticket boeken wordt steeds populairder. Steeds meer mensen worden zich bewust van de noodzaak van CO2-neutraal reizen. Bovendien worden vliegtuigen ook steeds moderner en schoner. Daarnaast zijn er ook veel vliegtuigmaatschappijen die duurzame projecten ondersteunen. Hoe je een vliegticket met CO2 compensatie boekt verschilt per luchtvaartmaatschappij. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je aangeven of je de CO2-uitstoot wilt compenseren. Ook de prijs van CO2 compensatie kun je meestal zelf kiezen.

  1. Kies de vliegtuigmaatschappij van jouw keuze.
  2. Kies jouw vlucht.
  3. Bij de boeking kun je (meestal) aangeven of je de CO2-uitstoot wilt compenseren.
  4. De kosten van de CO2-compensatie komen bovenop de prijs van het vliegticket.
  5. Je betaalt het vliegticket en de luchtvaartmaatschappij compenseert met jouw geld de CO2-uitstoot.
  6. Meer weten over hoe CO2-compensatie werkt? Dat lees je hier.

Is duurzaam vliegen CO2-neutraal?

Door het betalen voor de CO2 uitstoot van jouw vlucht vlieg je dus eigenlijk CO2 neutraal. Je compenseert de door jouw geproduceerde CO2 met verschillende projecten die CO2-uitstoot laten afnemen. Op deze manier boek je dus een “groene” vliegreis. Dit groene vliegen wordt steeds populairder omdat we ons steeds bewuster worden van de noodzaak van duurzaam reizen. Vliegen zal natuurlijk nooit zo duurzaam worden als wandelen, maar CO2-compensatie draagt zeker bij aan een duurzame toekomst!

Een duurzaam vliegticket boeken

Wil jij ook duurzaam vliegen? Klik dan op de maatschappij waar jij mee wilt vliegen om te lezen wat zij doen voor het klimaat. Je kunt vinden:

  • Hoe je bij die maatschappij een duurzaam vliegticket boekt.
  • Wat de vliegtuigmaatschappij doet om jouw CO2 uitstoot te compenseren.
  • Wat de kosten zijn voor het boeken van een duurzaam ticket.
  • Hoe je de CO2 uitstoot van jouw vlucht kunt compenseren en wat dit kost.

Boek nu direct jouw duurzame vliegticket bij:

Vliegtuig- maatschappij

Direct CO2 compensatie bij boeking

CO2 compensatie via een externe partij

Ondersteuning duurzame projecten¹

Duurzaamheids- score

Corendon duurzaamheid
easyJet duurzaamheid
KLM Duurzaamheid
Lufthansa Duurzaamheid
Qatar duurzaamheid
Ryanair Duurzaamheid
Transavia duurzaamheid
Tui duurzaamheid
Vueling duurzaamheid