Vliegen is één van de meest populaire vervoersmiddelen en het aantal vluchten neemt steeds verder toe. Daarnaast is vliegen ook één van de meest vervuilende vervoersmiddelen. Met het verbranden van kerosine stoot een vliegtuig veel Co2 uit. Om dit te verhelpen wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar het zuiniger maken van vliegen. Echter, een oplossing is er op dit moment nog niet. Duurzaam vliegen is op dit moment dus nog niet “echt” mogelijk.

Vliegtuig- maatschappij

Direct CO2 compensatie bij boeking

CO2 compensatie via een externe partij

Ondersteuning duurzame projecten¹

Duurzaamheids- score

Corendon duurzaamheid
easyJet duurzaamheid
KLM Duurzaamheid
Lufthansa Duurzaamheid
Qatar duurzaamheid
Ryanair Duurzaamheid
Transavia duurzaamheid
Tui duurzaamheid
Vueling duurzaamheid

Duurzaam vliegen

Hoe kun je dan toch duurzaam vliegen? Om toch milieuvriendelijker te kunnen vliegen kun je daarom bij steeds meer vliegtuigmaatschappijen de Co2 uitstoot compenseren. Dit betekent dat jij de Co2 uitstoot van jouw vlucht compenseert. Dit kan bijvoorbeeld door ergens anders mee te betalen aan milieuvriendelijke projecten. Het meest bekende voorbeeld hiervan is misschien wel het planten van bomen. Maar er zijn talloze andere projecten die door de verschillende luchtvaartmaatschappijen ondersteund worden.

Duurzaam vliegen

Co2 compenseren vliegticket

De luchtvaartmaatschappijen die op deze site te vinden zijn hebben allemaal de mogelijkheid om Co2 te compenseren. Dit kun je dan bij je boeking aangeven. Hoe de luchtvaartmaatschappij omgaat met jouw Co2 compensatie, kun je op de pagina van die luchtvaartmaatschappij lezen. Klik hieronder om naar de luchtvaartmaatschappij van jouw keuze te gaan. 

Is duurzaam vliegen Co2-neutraal?

Door het betalen voor de Co2 uitstoot van jouw vlucht vlieg je dus eigenlijk Co2 neutraal. Je compenseert de door jouw geproduceerde Co2 met verschillende projecten die Co2-uitstoot laten afnemen. Op deze manier boek je dus een “groene” vliegreis. Dit groene vliegen wordt steeds populairder omdat we ons steeds bewuster worden van de noodzaak van duurzaam reizen. Vliegen zal natuurlijk nooit zo duurzaam worden als wandelen, maar Co2-compensatie draagt zeker bij aan een duurzame toekomst!

Een duurzaam vliegticket boeken

Wil jij ook duurzaam vliegen? Klik dan op de maatschappij waar jij mee wilt vliegen om te lezen wat zij doen voor het klimaat. Je kunt vinden:

  • Hoe je bij die maatschappij een duurzaam vliegticket boekt.
  • Wat de vliegtuigmaatschappij doet om jouw Co2 uitstoot te compenseren.
  • Wat de kosten zijn voor het boeken van een duurzaam ticket. 

Boek nu direct jouw duurzame vliegticket bij:

  • KLM
  • Lufthansa
  • Ryanair
  • Transavia
  • TUI
  • Corendon