Co2 compenseren vliegtuig

Duurzaam vliegen, kan dat? Een vliegtuig stoot CO2 uit. Co2 is een broeikasgas en door CO2 uitstoot ontstaat dus ook het broeikaseffect (opwarming van de aarde). Bij steeds meer vliegtuigmaatschappijen kun je de CO2 uitstoot van jouw geboekte vlucht compenseren. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen bieden aan om Co2 te compenseren met het vliegtuig. CO2 compenseren met het vliegtuig kan op verschillende manieren.

Waarom mijn vlucht compenseren?

Het aantal vluchten neemt al jaren in rap tempo toe. Het gaat niet alleen om passagiersvluchten, maar ook het aantal vrachtvluchten neemt toe. Dit alles zorgt voor steeds meer CO2 uitstoot. Met het compenseren van je vlucht neemt de CO2 uitstoot van die vlucht natuurlijk niet af. Met het compenseren van je vlucht wordt dan ook bedoeld dat je ergens anders zorgt voor minder CO2 uitstoot. Je vlucht compenseren kan op verschillende manieren.

Hoe kan ik mijn CO2 uitstoot compenseren?

Bij de vliegtuigmaatschappijen die hier op de website staan is het mogelijk om vliegtickets te kopen waarbij je jouw CO2 uitstoot compenseert. Zo kun jij Co2 neutraal vliegen en draag je jouw steentje bij aan groen reizen. Vliegtuigmaatschappijen compenseren CO2 uitstoot op verschillende manieren. Er zijn verschillende projecten over de hele wereld die bijdragen aan minder CO2 uitstoot. Je kunt hierbij denken aan:

  • Zonnepanelen aanleggen.
  • Windparken realiseren.
  • Het verminderen van houtskool gebruik.
  • Betere isolatie in huizen.

Co2 uitstoot vliegtuig

Hoeveel CO2 stoot een vliegtuig uit? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Het type vliegtuig speelt mee, hoever de reis gaat en of het om personenvervoer of vrachtvervoer gaat speelt ook een rol. Vliegtuigmaatschappijen geven bovendien de precieze uitstoot en het kerosine verbruik niet graag weg, dit in verband met concurrentie. In onderstaande calculator kun je wel berekenen wat je met jouw ruis ongeveer uitstoot.

CO2 neutraal vliegen

Wil jij de CO2 uitstoot van jouw vlucht graag compenseren? Dit wordt steeds meer gedaan omdat de vraag naar groene reizen sterk is toegenomen. De vraag is niet alleen toegenomen, maar ook de noodzaak om duurzaam te vliegen wordt steeds groter. Wil jij CO2 neutraal vliegen? Dit kan! Bij de verschillende vliegtuigmaatschappijen kun je jouw CO2 uitstoot compenseren.

Jouw vlucht compenseren

Wil jij jouw vlucht compenseren? Verschillende vliegtuigmaatschappijen bieden CO2 compensatie opties aan. Klik op de vliegtuigmaatschappij van jouw keuze en lees meteen wat zij doen om CO2 te compenseren.

  • Co2 compensatie KLM
  • Co2 compensatie Lufthansa
  • Co2 compensatie met Transavia
  • Co2 compensatie bij TUI
  • Corendon Co2 compensatie