Wil jij duurzaam met de bus reizen? Een duurzame busreis is een steeds populairder wordende vorm van reizen. Door het drukke verkeer kiezen steeds meer mensen ervoor om met de bus te reizen. Binnen Nederland en Europa is een busreis een ideale manier van reizen. Met een busreis zorg je ervoor dat jouw CO2 uitstoot lager blijf dan bijvoorbeeld met het vliegtuig of de auto.

Een duurzame busreis

Kies je voor een busreis in plaats van de auto, dan zorg je ervoor dat jouw CO2 voetafdruk lager is. Je zit namelijk met meer mensen in een bus. Een busreis is dus één van de duurzaamste manieren om op reis te gaan. Bovendien kun je er zelf natuurlijk ook alles aan doen om zo duurzaam mogelijk met de bus op reis te gaan:

  • Heb je even een tussenstop met je busreis? Laat dan geen afval slingeren.
  • Neem een eigen drinkfles mee en vul deze op watertappunten voor drinkwater.
  • Kies voor een duurzame reisorganisatie met CO2 compensatie.

Bovendien kun je ervoor kiezen om naar een duurzame bestemming te gaan of te kiezen voor een duurzaam hotel. Zo draag je nóg meer bij aan duurzaam toerisme.

Busreis CO2 compensatie

Er zijn verschillende reisbureaus met CO2 compensatie. Dat wil zeggen dat deze reisbureaus de CO2 uitstoot van jouw reis ergens anders compenseren. Dit gebeurt onder andere door te investeren in groene energie van windmolens of zonne-energie. Ook worden er duurzame kookovens aangeschaft in (ontwikkelings) landen. Boek je jouw busreis bij zo’n duurzame reisorganisatie, dan zorg je er dus voor dat de CO2 uitstoot (deels) gecompenseerd wordt.

Waar boek ik mijn duurzame busreis?

Veel reisbureaus kiezen ervoor om duurzame busreizen aan te bieden. Een goed voorbeeld van zo’n reisbureau met duurzame busreizen is OAD. Boek je een busreis bij Oad, dan compenseren zij standaard de CO2 uitstoot voor elke gereden kilometer. Boek jouw busreis met CO2 compensatie bij Oad.

Ook bij Kras kun je een duurzame busreis boeken. Kras werkt met partners waar jij de CO2 uitstoot van jouw busreis kunt compenseren. Op zoek naar een ander reisbureau waar jij duurzaam mee kunt reizen? Wij werken samen met verschillende duurzame reisbureaus waar je een ruim aanbod aan verschillende busreizen en andere reizen hebt. 

Populaire busreizen

Waar kun je nou allemaal met een busreis naar toe? Er zijn natuurlijk tal van bestemmingen waar busreizen heen gaan. Je kunt met de bus naar alle grote Europese steden en ook zijn er verschillende rondreizen met de bus. Met een rondreis met de bus kom je op verschillende plaatsen. Zo kun je tijdens jouw busvakantie in verschillende steden shoppen, cultuur snuiven, sightseeing doen en heerlijk uit eten. Ook zijn er busreizen naar populaire bestemmingen zoals:

  • Duurzaam en goedkoop met de bus naar Disneyland Parijs
  • Een busreis Phantasialand.
  • Busreizen in Nederland.
  • Een busreis naar Berlijn of Parijs.
  • Speciale busreizen voor gezinnen.
  • Luxe busreizen, voor als je net iets meer luxe wilt zijn er speciale luxe bussen.

Duurzaam met de bus op vakantie

Wil jij duurzaam op vakantie met de bus? Boek dan direct jouw duurzame busreis bij één van onze partners. Je vindt daar een ruim aanbod aan busreizen naar verschillende bestemmingen. Bij Oad busreizen of Kras busreizen kun je eenvoudig de reis van jouw keuze vinden. Het aanbod van busvakanties is zeer groot en je vindt dus altijd de busreis die helemaal op jouw wensen aansluit.