De zomer staat voor de deur en je wilt er weer even lekker tussenuit kies dan eens voor een duurzame auto vakantie en bezoek prachtige bestemmingen binnen Europa. Op deze manier beperk je ook nog eens jouw Co2 uitstoot ten aanzien van een vliegreis. Hieronder vind je een aantal tips om zorgeloos te genieten van een autovakantie. 

Duurzame auto reis

Duurzame autovakantie: kamperen

Kies je voor een duurzame autovakantie en wil je graag kamperen, perfect! Dit is een hele goede manier om Co2 uitstoot te verminderen. Hoewel vliegen vaak sneller is dan het reizen met de auto, heeft de auto ook zo zijn voordelen. Zo begint het vakantiegevoel al direct bij een autovakantie en kom je op de meest bijzondere plekjes binnen Europa. Door te kiezen voor een duurzame autovakantie draag je bij aan de reductie van Co2 uitstoot en dit is altijd beter dan het compenseren van jouw vliegticket. 

Duurzame autovakantie: stedentrip

Ook kun je kiezen voor een duurzame autovakantie naar diverse steden binnen Europa. Hierbij kun je denken aan een route langs Oost-Europese (hoofd)steden. Of lekker richting het Zuiden van Europa en bezoek de mooiste kust plaatsen. Op deze manier ontdek je in geheel eigen stijl en in je eigen tijd de mooiste bestemmingen in Europa. Voordat je kiest voor een duurzame stedentrip met auto bekijk dan even onderstaande tips:

  • Laat je auto goed nakijken voor vertrek, dit scheelt brandstof verbruik en voorkomt autopech!
  • Let goed op bij het tanken. De brandstof ziet er allemaal net even anders uit en een foute is snel gemaakt.
  • Denk aan hesjes voor alle passagiers, bij pechhulp is het dragen van een hesje vaak verplicht.
  • Vinget nodig? In oa Oostenrijk, Hongarije en Slowakije is een vingnet verplicht. Haal deze bij de ANWB voor vertrek.
  • Controleer of je verzekerd bent voor pechhulp onderweg, en noteer het nummer!

Naast deze standaard tips voor autovakanties kun je ook denken aan een aantal duurzame reistips met de auto:

  • Neem voldoende drinken mee in doppers. Deze na te vullen flessen zijn zeer milieuvriendelijk. 
  • Kies voor een duurzame accommodatie
  • Scheid je afval op plaats van bestemming

Met deze tips, hoe klein ook, maak je echt een verschil op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor beperk je jouw ecologische voetafdruk. Wanneer je nog meer tips wilt hebben voor op jouw bestemming klik dan hier

Elektrische auto rondreizen

Iets wat totaal nieuw is zijn de auto stedentrips met volledig elektrische auto’s. Heb jij geen elektrische auto? Geen probleem! Bij Pharos Reizen huur je voordelig en gemakkelijk een elektrische autorondreis compleet verzorgd met bestemmingen naar: Noorwegen, Schotland, Duitsland en de Benelux. Deze reizen zijn helemaal verzorgd inclusief voorgereden geteste auto’s maar ook hotels, laadpunten en routes zonder verdere barrières. 

Geruisloos e-toeren langs de Noorse Fjorden (met vele voordelen zoals geen tol, korting op ferry’s, gratis parkeren op openbare plekken) of door de schitterende Schotse hooglanden. Helemaal anno 2020. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan hier meer.