Versoepeling van het Corona reisadvies per land

Het Corona-virus heeft ons land, en vrijwel alle landen ter wereld volledig op zijn kop gezet. Het lijkt alweer zo lang geleden, en in alle eerlijkheid, heel veel dingen wennen redelijk snel. Maar toch is het wel heel fijn om deze zomer toch op vakantie te kunnen in Europa. Per 15 juni 2020 worden de maatregelingen verder versoepeld met als gevolg dat we weer op vakantie kunnen deze zomer. Langzaam maar zeker komt er steeds meer ruimte en versoepeling binnen onze 1.5 meter maatschappij het nieuwe normaal. De premier heeft onlangs aangekondigd voor een aantal landen het reisadvies vanaf 15 juni 2020 weer te versoepelen.

corona reisadvies

Verantwoord op vakantie

Tot aan de datum 15 juni 2020 staan alle reisadviezen op negatief. De verwachting is dat vanaf deze datum er voor zoveel mogelijk landen binnen de Schengenzone dit advies wordt bijgesteld naar kleurcode “geel” wat betekent dat er weer verantwoord op reis gegaan kan worden. Voor de grote populaire vakantie landen zoals Frankrijk, Spanje en Oostenrijk hoopt de overheid de reisadviezen ook nog te kunnen versoepelen. Echter, voor drie landen is het al zeker dat het reisadvies op negatief blijft; Zweden, Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Reisadvies per land

Het reisadvies per land is verschillend. Dit heeft te maken met de mate van besmettingen binnen een land maar ook met verschillende beleidsbeslissingen van een land. Kijk voordat je op vakantie gaat altijd even op de website van het ministerie van buitenlandse zaken voor het meest actuele reisadvies. Het kan namelijk voorkomen dat voor een land het ene moment een kleurcode geel geldt en het andere moment dit wordt aangescherpt naar code oranje. Ook is het van belang om tijdens je vakantie goed de actualiteiten in de gaten te houden. De premier heeft al aangekondigd dat het repatriëren van mensen op bestemmingen niet meer zal gebeuren.

Wat betekent het reisadvies?

Het reisadvies dat gegeven wordt vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken is gebaseerd op een kleurencode. Deze worden met de volgende kleuren aangeduid; groen, geel, oranje en rood. Deze adviezen worden bepaald aan de hand van lokale autoriteiten in samenwerking met de Nederlandse ambassade en alle relevante ministeries en richten zich veelal op het aantal besmettingen binnen een gebied. Wat belangrijk om te weten is, is dat het advies niet bindend is en kan veranderen! Het blijft de verantwoording van de consument en de betreffende reisorganisatie.

tip! Controleer het reisadvies altijd op de officiële website van Buitenlandse zaken. Het advies kan zelfs binnen een bepaalde regio per land veranderen.

Reisadvies Spanje:

Voor een actueel reisadvies voor Spanje raden wij aan de website te bekijken van het ministerie van Buitenlandse zaken. Op dit moment geldt er een code oranje, en is de verwachting dat het versoepeld wordt per 5 juli 2020. Heb je een coronavoucher en wil je toch alvast graag boeken? Bekijk dan hier meer informatie.

Reisadvies Frankrijk:

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Helaas geldt hier vooralsnog een code “oranje” wat een negatief reisadvies betekent. Houd voor actuele informatie jouw bestemming in de gaten, dit verschilt namelijk per regio. De verwachting is wel dat per 5 juli een versoepeling komt naar code “geel”. Nog niet geboekt, maar wel in het bezit van een voucher? Of ben je gewoon benieuwd naar het aanbod, klik dan hier voor de mogelijkheden!


Wil je duurzaam naar Frankrijk met de trein?

Vanaf dinsdag 9 juni rijden er weer treinen direct tussen Nederland en Parijs. De Thalys vertrekt twee keer per dag vanuit Amsterdam naar Parijs en visa versa. Naar verwachting blijft dit zo tot in ieder geval 11 juli. Vanaf deze datum wordt naar verwachting de frequentie weer opgevoerd naar zo’n 4 keer per dag van zondag tot en met donderdag, 5 keer per dag op vrijdag en drie keer per dag op zaterdag. Ook in de Thalys gelden de regels die in het normale OV ook van toepassing zijn, hierom is het dragen van een mondkapje verplicht.

Deel je mening!