Wil je duurzaam naar Center Parcs? Center Parcs beschikt over 25 vakantieparken die allemaal iets unieks te bieden hebben. Met een ruim aanbod aan zowel indoor als outdoor activiteiten zul je je zeker niet vervelen op één van de parken van Center Parcs. Allereerst hebben de vakantieparken van Center Parcs natuurlijk een Aqua Mundo  en een Market Dome. Maar daarnaast biedt een vakantie naar Center Parcs veel meer. Zo bestaan de parken voor 90% uit water en bos! En ook op het gebied van duurzaamheid zet Center Parcs zich volop in.

Duurzaam naar Center Parcs

Duurzaam naar Center Parcs

Duurzaamheid en Center Parcs gaan hand in hand. Bij alles wat ze doen, stelt Center Parcs duurzaamheid voorop. Bovendien zet Center Parcs zich volop in op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben zij zichzelf een aantal “goede & groene daden” voor 2022 gesteld:

  • Alle parken hebben een biodiversiteitsplan.
  • 70% minder CO2 uitstoot op Center Parcs parken.
  • 25% minder energieverbruik.
  • 60% van het energieverbruik gebeurt door middel van groene stroom.
  • 25% minder water verbruik.
  • 60% van al het afval wordt gescheiden ingezameld.

Center Parcs en Green Key

Alle vakantieparken van Center Parcs zijn gecertificeerd met het Green Key Gold certificaat. Dit is het hoogst haalbare certificaat op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast ondersteunt Center Parcs verschillende stichtingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Stichting de Opkikker, Make a Wish Foundation en het Wereld Natuur Fonds zijn hiervan enkele voorbeelden. Al met al is dit een goede bevestiging dat je een duurzame reis naar Center Parcs kunt boeken.

Center Parcs Villages Nature Parijs

In 2020 is Villages Natures Paris geopend. Dit is het eerste Center Parcs vakantie park dat volledig CO2 neutraal is op het gebied van energie. Het vakantiepark draait volledig op groene stroom door middel van geothermie.

Duurzame vakantiehuisjes

Om de vakantieparken zo duurzaam mogelijk te maken, hebben verschillende vakantiehuisjes energiebesparende voorzieningen. Zo hebben alle cottages slimme thermostaten. Ook zijn er waterbesparende douchekoppen. Dit alles zonder verlies van comfort en luxe. Bovendien heeft Center Parcs een bioloog in dienst die voor een goede flora en fauna zorgt.

Duurzaamheid bij Center Parcs

Center Parcs doet er dus heel veel aan om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Zo bestaat hun flora en fauna uit bedreigde plantsoorten om zo te voorkomen dat deze uitsterven. Ook maken zij gebruik van dieren om jouw verblijf nog duurzamer te maken. Zo houden vleermuizen muggen weg en zorgen bedreigde vissen en vogelsoorten voor een magisch decor. Tenslotte bieden de restaurants op Center Parcs gezonde en duurzame keuzes aan.

Actief in de natuur

Met een vakantie naar Center Parcs kun je echt alle kanten op. Van actieve vakanties tot een heerlijk weekend genieten van de natuur. Zo kun je ervoor kiezen om op wintersportvakantie naar Center Parcs te gaan, maar ook bieden zij verschillende mountainbike vakanties of e-bike vakanties aan.

Duurzaam boeken bij Center Parcs

Klaar voor een duurzame vakantie in één van de parken van Center Parcs? Op de website van Center Parcs kun je eenvoudig jouw ideale vakantiewoning vinden. Met vakantieparken in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk is het aanbod zeer uitgebreid. Omdat alle parken in het bezit zijn van een Green Key Gold certificaat maak je bij Center Parcs dus altijd een duurzame keuze!