Opzoek naar de beste duurzame vakantieparken van Nederland? Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders op vakantie gaan in eigen land. Deze trend is dus steeds populairder aan het worden en werd nog eens enorm versneld door de wereldwijde Corona pandemie in 2020. Vakantieparken in Nederland spelen hierin een belangrijke rol. Met name de provincies Limburg, Overijssel, Zeeland en Gelderland komen in trek bij veel vakantiegangers.

vakantieparken

Duurzame vakantieparken

Jouw vakantie boeken bij duurzame vakantieparken? Het thema duurzaam is een steeds belangrijker onderwerp binnen de reisbranche. In Nederland kennen wij een prachtige natuur en om dit te behouden moet iedereen hieraan z’n steentje bijdragen zodat ook volgende generaties hiervan kunnen genieten. Door te boeken bij een duurzaam vakantiepark beperk jij jouw ecologische footprint. Er heerst binnen diverse vakantieparken gelukkig al een groot besef om te werken aan het verduurzamen van de parken. Zo zijn er parken waar voor iedere boeking een boom wordt geplant. Maar zijn er ook parken die heel bewust bezig zijn met de ” waste” dus onnodig verbruik of een heel scherp beleid op afval. Voor een volledig beeld kun je hieronder klikken op jouw favoriete vakantiepark. Benieuwd naar wat de verschillende parken doen aan hun duurzaamheidsbeleid? Bekijk het hier;

*Alle Landal GreenParks parken zijn in het bezit van een Green Key certificaat. Green Key is een internationaal duurzaamheid certificaat voor bedrijven in de recreatiesector. Landal GreenParks heeft dit certificaat gekregen omdat zij zich inzetten op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Vakantieparken met subtropisch zwembad

Vakantieparken met een subtropisch zwembad zijn erg populair. Heerlijk even helemaal bijkomen en genieten van een subtropisch klimaat in eigen land! Misschien zit een verre reis er even niet in of wil je een lang weekend genieten van tropische temperaturen dan zijn de vakantieparken met een subtropisch zwembad de ideale oplossing. In Nederland zijn er diverse parken met een groot aanbod van subtropische zwembaden geschikt voor een heerlijke vakantie. Zo staan de zwembaden van Center Parcs bekend om de heerlijke temperaturen en kindvriendelijke zwembaden.

Duurzame vakantieparken aan zee

Bijkomen in de natuur en uitwaaien aan zee? Vakantieparken aan zee zijn een heerlijk alternatief voor een verre strandvakantie. In Nederland kennen wij een relatief lange kustlijn waar je heerlijk kunt genieten van het strand en zee. Ook diverse vakantieparken zijn te vinden in deze omgeving. Om te genieten van de zilte lucht hoef je helemaal niet ver op reis te gaan. Diverse parken van Landal GreenParks hebben een prachtige ligging aan zee en strand. Op deze manier waan jij je toch even in het buitenland, voor een Nederlandse prijs!

Vakantieparken met hond

Ben je opzoek naar vakantieparken met hond? Voor alle hondenbezitters is hun favoriete viervoeter onderdeel van het gezin, en daarom is een vakantie zonder hond niet compleet. Gelukkig spelen hier steeds meer Nederlandse vakantieparken op in. Het aanbod is enorm en wordt alsmaar groter. Benieuwd waar jij terecht kan voor een heerlijke vakantie met hond? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op Landal Twenhaarsveld je hond mee te nemen op vakantie. Er zijn meerdere bungalows beschikbaar voor grotere huishoudens. Deze zijn te boeken met een hondenbench, omheining rondom de tuin en een heerlijke hondenmand zodat ook jouw viervoeter helemaal tot rust kan komen. Naast deze faciliteiten zijn er ook prachtige wandelroutes in de nabije omgeving. In de Twentse bossen kan de hond heerlijk zijn energie kwijt, want er zijn diverse gebieden waar de hond los kan lopen.