TUI Fair Travel

TUI heeft het concept Fair Travel geïntroduceerd. TUI Fair travel staat voor (h)eerlijke vakanties. Het is het duurzaamheidslabel van TUI dat staat voor steun aan de lokale economie, investering in verduurzaming mobiliteit en het gaat in totaal op meer dan 1000 accommodaties met eco-label. Dit label is in maart 2021 geïntroduceerd door TUI. Op deze pagina vertellen we meer over het Fair Travel concept en hoe je hiermee duurzaam op vakantie kan met TUI.

Wat is TUI Fair Travel?

TUI Fair Travel is geïntroduceerd om bij te dragen aan een eerlijke vakantie met positieve impact voor mens en milieu. Uit onderzoek onder de reizigers van TUI is naar voren gekomen dat het belangrijk is dat hun vakantie een positieve bijdrage heeft aan het welzijn van de lokale gemeenschap op de vakantiebestemming. De projecten die dit moeten realiseren worden georganiseerd vanuit de TUI Care Foundation. Reizigers die vakanties boeken met TUI Fair Travel betalen 2 euro per persoon aan dit fonds. Deze bijdrage wordt door TUI verdubbeld tot 4 euro en vervolgens geïnvesteerd in duurzaamheidsprojecten. De helft van het bedrag wordt gestoken in ontwikkeling van lokale projecten en de andere helft in verduurzaming van mobiliteit. TUI fair travel is opgebouwd uit drie pijlers die hieronder uiteengezet worden.

Steun aan de lokale economie

TUI fair travel geeft steun aan de lokale economie van een vakantiebestemming. Dit wordt gedaan door het opleiden van lokale bewoners. Daarnaast wordt er op de bestemming door TUI actief aan inkoop en promotie van streekproducten gedaan. Tenslotte wordt er geïnvesteerd in onderwijs en milieukennis bij kinderen.

1000+ Accommodaties met ECO-label

Bij TUI fair travel zijn er meer dan duizend accommodaties met het ECO-label. Om voor het ECO-label in aanmerking te komen wordt er onder andere gewerkt met duurzame energieoplossingen. Je kan hierbij denken aan zonnepanelen. In deze accommodaties wordt slim en bewust omgegaan met waterverbruik en afvalverwerking. Tenslotte wordt er actief lokale werkgelegenheid gestimuleerd. Alle accommodaties met ECO-label hebben ook een erkend duurzaamheidslabel van GSTC. Dit is de Global Sustainable Tourism Council en dit is een organisatie die zich richt op het beschermen van milieu- en sociale zaken op vakantiebestemmingen.

Investeren in verduurzaming mobiliteit

TUI investeert in duurzamere brandstof voor TUI vliegtuigen. Er wordt actief gebruik gemaakt van elektrische transfers op de vakantiebestemming. Daarnaast worden er van het budget laadpalen geïnstalleerd bij Fair Travel hotels.

Fair Travel boeken

Wil jij een reis via Tui Fair Travel boeken? Dat kan gemakkelijk via deze link. TUI heeft hier alle Fair Travel reizen op een rij gezet.

Deel je mening!