Wil jij op duurzame zomervakantie? Iedere zomer trekt heel Nederland erop uit om massaal op zomervakantie te gaan. In het hoogseizoen trekken meer dan 10 miljoen Nederlanders erop uit om vakantie te vieren. Al dit toerisme zorgt natuurlijk ook voor enorm veel vervuiling. Wil jij een duurzame vakantieganger zijn? Er zijn tal van duurzame zomervakanties met oog voor het milieu én oog voor jouw droomvakantie.

Duurzaam op zomervakantie – de reis

Wat is een duurzame zomervakantie? Je kunt op verschillende manieren duurzaam op zomervakantie. Het begint natuurlijk allemaal met je reis. Blijf je dichtbij huis? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een wandelvakantie of een fietsvakantie. Liever naar een Europese bestemming? Dan kun je in plaats van de auto ook een kiezen voor een milieuvriendelijke busreis of een treinvakantie. Wil je toch liever verder weg, kies dan in ieder geval voor een vliegtuigmaatschappij met CO2 compensatie.

Duurzame zomervakantie

Duurzaam verblijf

Nadat je een vervoersmiddel hebt gekozen wil je natuurlijk ook duurzaam overnachten. Het aanbod hotels, campings of resorts is enorm en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig is er hoop. Wil je zeker weten dat je een duurzame accommodatie kiest, boek dan een ecolodge of een duurzaam hotel met Green Key keurmerk. Liever kamperen? Ook dan kun je kiezen voor een duurzame camping.

Een compleet verzorgde duurzame zomervakantie

Wil je liever niet zelf een reis samenstellen? Dan kun je ervoor kiezen om een compleet georganiseerde reis te boeken. Er zijn veel reisbureaus die compleet georganiseerde duurzame reizen aanbieden. Je vervoer en verblijf is helemaal geregeld zodat jij onbezorgd kunt genieten van jouw duurzame zomervakantie. Er zijn tal van aanbieders van duurzame zomervakanties:

  • FOX Reizen biedt verschillende duurzame zomervakanties aan. Bij FOX Reizen kun je duurzame groepsreizen, singlereizen of rondreizen boeken.
  • Koning Aap biedt reizen aan naar alle uithoeken van de wereld. Koning Aap is de duurzaamste reisorganisatie van Nederland en levert CO2 positieve reizen. 
  • Veel andere reisbureaus bieden ook duurzame zomervakanties aan. Wil je weten wat alle reisbureaus doen om zo duurzaam mogelijk te reizen? Kijk dan bij duurzame reisbureaus

Duurzaam vliegen in de zomer

Veel mensen kiezen in de zomer voor een vliegvakantie. Vliegen zorgt voor veel vervuiling, onder andere door CO2 uitstoot. Wil je toch per se vliegen in de zomervakantie? Kies dan in ieder geval voor een vliegticket met CO2 compensatie. Op deze manier zorg je ervoor dat de CO2 uitstoot van jouw reis ergens anders weer wordt gecompenseerd. Ook kun je een volledig georganiseerde vliegvakantie boeken. Doe dit dan bij een reisbureau waar je de CO2 uitstoot van jouw vliegreis kunt compenseren. Op deze manier kun je toch zo duurzaam mogelijk op zomervakantie met het vliegtuig. 

Duurzaam op zomervakantie

Zelf duurzaam op je zomervakantie

Ook jij kunt jouw steentje bijdragen aan een duurzame zomervakantie. Naast het kiezen van een duurzaam hotel, vervoersmiddel of een complete duurzame reis, zijn er veel dingen waar jij zélf rekening mee kunt houden om zo duurzaam mogelijk op zomervakantie te gaan. Bij een milieuvriendelijke zomervakantie ben je je bewust van de impact die jouw reis op het milieu heeft. Je kunt hierbij denken aan zaken als:

  • Waterverspilling voorkomen.
  • Afval niet zomaar weggooien, maar netjes scheiden.
  • Geen onnodig stroom verbruiken.
  • Geen natuur kapot maken.

Wil jij ook zo duurzaam mogelijk op zomervakantie? Lees dan alles over duurzaam op je bestemming.

Een duurzame zomervakantie boeken

Wat voor duurzame zomervakantie je ook wilt boeken, het aanbod duurzame reizen is enorm. Of je nou kiest voor een duurzame rondreis, duurzaam op een camping of lekker van de zon wilt genieten op één van de populaire vakantiebestemmingen. Het aanbod is eindeloos en je kunt jouw vakantie zo duurzaam mogelijk maken als je zelf wilt. Wij hebben voor jou het aanbod duurzame reisbureaus op een rijtje gezet en omschreven wat ieder reisbureau op het gebied van duurzaamheid doet.