Opzoek naar duurzame winterzon vakanties? Genoeg van het slechte weer in Nederland? En even heerlijk de batterij weer opladen in ons winterseizoen. Geniet van een zonovergoten vakantie op de meest tropische plekken ter wereld. Ga jij liever in de winter richting de zon om zo de heerlijke winterzon op te zoeken? Lees dan hoe dit kan op een duurzame en verantwoorde manier om te kijken naar de beste aanbiedingen en bestemmingen van dit moment!

Duurzaam naar de winterzon

Hoe ga je nou eigenlijk duurzaam naar de winterzon? Natuurlijk is reizen niet heel erg duurzaam, maar jij kunt wel voor zorgen dat je bijdraagt aan de compensatie van jouw ecologische voetafdruk. Voor sommigen mensen kan het niet lang genoeg duren, de zomer! Helaas komt aan alles een eind en lukt het niet altijd om dan een vakantie in te plannen. Gelukkig schijnt op sommigen plaatsen ter wereld altijd de zon! Om duurzaam naar de winterzon te gaan zul je vaak niet ontkomen aan het feit dat je met het vliegtuig moet reizen. Gelukkig kun je via vrijwel alle vliegtuigmaatschappijen jouw Co2 uitstoot compenseren. Wil je nog een stap verder gaan dan kun je zelfs de emmissie rechten opkopen zodat deze in ieder geval niet meer uitgestoten kunnen worden. Wil je meer hierover lezen klik dan hier

winterzon vakanties

Duurzame winterzon vakanties

Ben je opzoek naar een duurzame winterzon vakantie maar je weet niet goed waar je moet beginnen? Bekijk dan eens het aanbod van diverse reisorganisaties. Iedere reisorganisatie heeft zo zijn eigen manier van duurzaam werken. Of het nou gaat om de lokale middenstand te stimuleren of investeren (van een gedeelte van de reissom) in een duurzaam project. 

Wat kun jij zelf doen:

  • Boek een ticket bij een maatschappij waarbij je jouw Co2 uitstoot kan compenseren
  • Boek een reis bij een reisorganisatie die duurzaam investeert in duurzame projecten
  • Zoek een hotel met een passend duurzaamheidsbeleid
  • Ga niet op excursies waarbij mens, milieu of dier worden afgeperst. Denk hierbij aan ritjes op een olifant of dieren in gevangenschap. Maar steun juist lokale ondernemers.
  • Boek je een all-in vakantie, let dan op je consumptie.

Duurzame winterzon bestemmingen

Om even heerlijk te kunnen opladen in ons winterseizoen kun je kiezen uit een aantal duurzame winterzon bestemmingen. Sommigen van deze bestemmingen zijn dichterbij dan je denkt, denk hierbij aan de Canarische eilanden. Andere liggen wat verder van ons af en hierbij kun je denken aan het Caribisch gebied of Egypte. Maar wat maken deze bestemmingen nou duurzaam? 

Allereerst, zijn er niet echt compleet duurzame vakanties of reisaanbieders op het moment van schrijven. Dat gezegd hebbende wil dit niet betekenen dat het niet mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld bij jouw reisorganisatie kijken wat hun beleid is op duurzaamheid, of zelf jouw co2 compenseren. Ook kun jij je vakantie zo duurzaam mogelijk maken tijdens de reis door bovenstaande tips.

winterzon_caribbean

Last-minute winterzon vakantie

Last-minute de winterzon opzoeken? In de afgelopen zomer geen tijd gehad om jouw ideale droomreis te maken, of moest je hem gedwongen annuleren vanwege het coronavirus? Bekijk dan hieronder de meest heerlijke last-minute aanbiedingen voor de winterzon vakanties.