Het aanbod van duurzame verre reizen wordt steeds groter. Door de steeds snellere vliegtuigen ligt de wereld binnen handbereik. Een nadeel hiervan is natuurlijk dat een verre reis ook met het vliegtuig moet. Dit zorgt voor veel vervuiling en CO2 uitstoot. Hoe kun je nou zo duurzaam mogelijk reizen als je tóch een verre reis wilt maken?

Duurzame verre reizen

Een verre reis is natuurlijk prachtig. Nieuwe gebieden ontdekken, nieuwe culturen leren kennen en onvergetelijke ervaringen opdoen. Een verre reis is een beleving om nooit meer te vergeten. Maar hoe kun je dit nou zo duurzaam mogelijk doen? Er zijn verschillende duurzame reisbureaus die verre reizen aanbieden naar de mooiste bestemmingen over de hele wereld. Om jou een reis te bezorgen én het milieu zo min mogelijk te belasten kun je bij het boeken van jouw verre reis rekening houden met duurzaamheid.

Duurzame verre reis –  je vliegticket

Wil je een verre reis maken, dan is hier bijna altijd een vliegticket voor nodig en vliegen is natuurlijk niet de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Maar je kunt jouw vliegreis natuurlijk wel zo duurzaam mogelijk maken. Wil je zo duurzaam mogelijk vliegen? Kies dan voor een vliegtuigmaatschappij waar CO2 compensatie mogelijk is. Dit geeft jou de mogelijkheid om de CO2 uitstoot van jouw vlucht (deels) te compenseren. Wil je weten wat vliegtuigmaatschappijen doen aan CO2 compensatie en CO2 vermindering? Kijk dan bij alle duurzame vliegtickets.

Duurzame verre reis – de accommodatie

Ook bij het boeken van jouw accommodatie kun je rekening houden met het milieu. Er zijn tal van duurzame accomodaties die CO2 vriendelijk of zelfs geheel CO2 neutraal zijn. Het aanbod van deze groene hotels, eco-lodges of eco-hotels groeit sterk en dat betekent voor jou dat je ook steeds meer keuze krijgt. Je kunt dus altijd een duurzame accommodatie vinden die geheel bij jouw wensen past. Meer weten over groene accommodaties? Kijk bij onze duurzame hotels.

Duurzame pakketreis

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je hele reis in één keer te boeken. Zo’n pakketreis wil je natuurlijk ook zo duurzaam mogelijk boeken. Er zijn verschillende duurzame reisaanbieders die duurzame pakketreizen aanbieden. Een goed voorbeeld hiervan is Koning Aap. Zij staan bekend om duurzame reizen en duurzaam toerisme, waarbij goed rekening gehouden wordt met het milieu, de lokale bevolking en waarbij de CO2 uitstoot voor 125% gecompenseerd wordt! 

Ga duurzaam om met je bestemming

Ook jij kunt natuurlijk jouw verre reis zo duurzaam mogelijk maken. Naast de reis zelf is het ook belangrijk om zelf milieuvriendelijk te reizen. Je doet dit door bewust om te gaan met je reis. Zo moet je onder andere:

  • Niet onnodig water verspillen.
  • Elektrische apparaten waar mogelijk uitzetten en geen lampen laten branden.
  • Afval netjes weggooien in de daarvoor bestemde afvalbak.

Wil je weten wat je nog meer allemaal kunt doen om zo duurzaam mogelijk om te gaan met jouw verre reis? Bekijk dan onze pagina met alle tips rondom duurzaamheid op je bestemming.

Een duurzame verre reis boeken

Wil je een duurzame verre reis boeken? Beslis dan eerst of je zelf je reis wilt samenstellen of dat je voor een duurzame pakketreis kiest. Liever zelf jouw duurzame reis samenstellen? Boek dan een los vliegticket met CO2 compensatie en een duurzaam hotel. Liever een duurzame reis die al helemaal voor jouw is samengesteld? Bekijk dan de reizen van Koning Aap