Een duurzame rondreis boeken? Rondreizen worden steeds populairder. Een mooie manier om tijdens jouw vakantie veel te zien en te ontdekken is met een rondreis. Een rondreis kun je op verschillende manieren maken. Je kunt ervoor kiezen om een rondreis met de auto te maken of een georganiseerde rondreis te boeken. Ook kun je individueel of met het gezin een georganiseerde rondreis maken of ervoor kiezen om een duurzame groepsrondreis te maken.

Een duurzame rondreis maken

Met een rondreis kom je natuurlijk langs vele bezienswaardigheden, prachtige plaatsjes en kun je genieten van de meest mooie uitzichten en omgevingen. Een nadeel hiervan is natuurlijk de vervuiling die reizen met zich mee brengt. Hoe kun je nou op een zo duurzaam mogelijke manier een rondreis maken?

  • Boek bij een duurzaam reisbureau die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van duurzame rondreizen. Goede voorbeelden hiervan zijn FOX Reizen van de ANWB en Koning Aap.
  • Ga tijdens jouw duurzame rondreis zelf zo milieubewust om met de omgeving, je reisgedrag en je CO2 voetafdruk.
  • Verspil niet onnodig water, elektriciteit of voedingsmiddelen.
  • Heb oog voor de lokale bevolking en respecteer de lokale bevolking en de cultuur. 
  • Stoot zo min mogelijk CO2 uit tijdens jouw rondreis.

Een duurzame rondreis in Europa maken

Wil je een rondreis maken door Europa? Een duurzame rondreis in Europa is heel goed mogelijk! Binnen Europa kun je je eenvoudig op een duurzame manier verplaatsen, namelijk met de trein. Er zijn verschillende rondreizen met de trein. Je kunt er voor kiezen om met de trein door één land te reizen en dit land te verkennen, maar je kunt ook verschillende landen bezoeken. Er zijn prachtige rondreizen door Scandinavië, Spanje en Italie. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld via Berlijn en Praag met de trein naar Boedapest te gaan. Zo pak je verschillende prachtige steden in één reis. In de trein kun je onbezorgd genieten van de rust en het uitzicht en hoef je geen rekening te houden met het drukke verkeer. Je komt dus heerlijk uitgerust op de plaats van je bestemming aan.

Duurzame groepsrondreis of individuele rondreis

Er zijn ook verschillende reisaanbieders die groepsrondreizen of individuele rondreizen aanbieden. Bij het kiezen van de rondreis van jouw keuze kun je zelf rekening houden met het milieu. Er zijn rondreizen met de auto, fly & drive rondreizen, rondreizen met de trein en rondreizen met de bus. De meest duurzame manier van rondreizen is natuurlijk met de trein of bus. Wil je toch liever een andere soort rondreis maken, zorg dan dat je hier in ieder geval zo duurzaam mogelijk mee omgaat. Kies je voor een duurzame rondreis met een groep, dan is dat een mooie gelegenheid om jouw vakantie ervaringen met je reisgezelschap te delen. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen en verbreed je zo je horizon. Liever alleen een rondreis maken? Dan kun je kiezen voor een individuele rondreis. Wil jij jouw rondreis zo duurzaam mogelijk boeken? Boek dan bij een duurzaam reisbureau zoals FOX Reizen of Koning Aap.

Duurzame rondreizen

Duurzaam rondreizen met FOX Reizen

FOX Reizen is het reisbureau van de ANWB. Zij hebben veel ervaring op het gebied van verre reizen en rondreizen. FOX Reizen biedt rondreizen aan voor zowel groepen als voor individuen. Bij FOX Reizen kun je kiezen uit de meest prachtige bestemmingen zoals Costa Rica, Canada of een rondreis door Zuid-Afrika. Bij FOX Reizen kun je bovendien een gezinsrondreis boeken en zo alleen met jouw gezin een land of gebied verkennen.

Duurzaam rondreizen met Koning Aap

Koning Aap staat bekend om het duurzaam reizen waarbij rekening gehouden wordt met milieu, cultuur en de lokale bevolking. Boek je een duurzame rondreis bij Koning Aap, dan wordt altijd 125% van de CO2 uitstoot gecompenseerd. Of je nou op rondreis door Peru en Bolivia, een rondreis door Indonesië of dichterbij huis door Bulgarije een Roemenië zoekt. Bij Koning Aap vind je altijd de rondreis die bij jou past.

Tips voor jouw CO2 neutrale rondreis

Je kunt er zelf natuurlijk ook alles aan doen om jouw rondreis zo duurzaam mogelijk te maken:
– Reis met de trein naar je bestemming of kies voor een duurzaam reisbureau.

  • Huur een fiets op je bestemming en verken zo het gebied tijdens jouw rondreis.
  • Maak gebruik van het openbaar vervoer in plaats van een huurauto.
  • Houd rekening met het milieu.
  • Verspil geen water of stroom en laat geen afval slingeren.
  • Overnacht in groene hotels of ecolodges.

Wil je meer weten over hoe jij zo duurzaam mogelijk kunt rondreizen? Bekijk al onze tips op duurzaam op je bestemming.

Een duurzame rondreis boeken

Klaar om een duurzame rondreis te boeken? Bij Koning Aap of FOX Reizen kun je kiezen uit een ruim aanbod van duurzame rondreizen. Of het nou gaat om duurzame groepsrondreizen of individuele rondreizen voor jezelf of met je gezin. Het aanbod is eindeloos. Van de meest exotische bestemmingen zoals Bali en Indonesië, tot het boeken van een rondreis door Nieuw Zeeland.