Duurzame last-minute vakanties zijn er om compleet te genieten van zon, zee en strand op een verantwoorde manier. Heb jij nog geen plannen om te reizen maar begint het toch een beetje te kriebelen. Bekijk dan hier alle mogelijkheden die diverse reisorganisaties aanbieden, uiteraard op een duurzame en verantwoorde manier. 

Duurzame last-minute

Toegegeven, bij een last-minute denk je misschien niet direct aan een duurzame last-minute vakantie. Toch kun jij ervoor zorgen dat jouw reis volledig gecompenseerd wordt. Of  beter zelfs, misschien kun je kiezen voor een alternatief zodat jij jouw Co2 uitstoot reduceert tot een minimum. 

Wist je dat er: 

  • Super voordelige last-minute Europese treinreizen zijn
  • Met een georganiseerde bustour al veel Europese steden kunt bezoeken
  • Een groot aanbod van duurzame hotel accomodaties zijn

Door middel van deze en tal val andere alternatieven kun jij toch zorgeloos op vakantie gaan en jouw steentje bijdragen aan een groener en beter milieu. 

Duurzame Last-minute vakanties boeken

Om last-minute vakanties te boeken kun je het beste direct bij de reisorganisaties zijn. Deze organisatie heeft namelijk vooraf een x aantal vakanties opgekocht met het plan om deze te verkopen. Mochten niet alle vakanties verkocht zijn aan het begin van de zomer, dan willen zij natuurlijk hiervan af. De vakanties zijn immers al aangekocht en de kosten zijn gemaakt. 

De reisorganisatie heeft direct zicht op de beschikbaarheid en zal op basis van een kosten / baten analyse de prijzen aanpassen, waardoor jouw last-minute voordelig kan uitpakken. 

duurzame last-minute reis

Co2 compenseren bij last-minute

Je kunt een argument maken dat je bij een last-minute reis niet jouw Co2  zou hoeven compenseren. Dit heeft misschien wat uitleg nodig. Jouw last-minute bestaat als het goed is uit een reis die al aangekocht is door het reisbureau. Dit betekent dat het vliegtuig al zou vertrekken met of zonder jou, net als de hotelkamer en alles wat er verder bijkomt. Wanneer je hiervan uitgaat zou je kunnen redeneren dat je maar beter dan zo vol mogelijke vliegtuigen en hotelkamers laat vertrekken in plaats van half lege.  

Toch niet helemaal overtuigd van bovenstaande? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor voor bestaande manieren om jouw reis te compenseren. Zoals bij iedere reis heeft kun je ook Co2 compenseren bij een last-minute vakantie. Hiermee kun je via diverse reisbureau’s jouw volledige reis compenseren. Of wanneer je een los ticket boekt kun je per vliegtuigmaatschappij bekijken hoe dit werkt. Daarnaast kun jij tijdens jouw reis ook je best doen om de uitstoot van Co2 te reduceren naar een minimum.

Duurzame last-minute reistips voor op vakantie

Handige duurzame tips voor jouw vakantie. Het begint natuurlijk allemaal bij het kiezen van het vervoersmiddel. Ga je met de auto, bus, vliegtuig of trein? Of kies je voor een mooie fiets / wandelvakantie in eigen land? Door jezelf deze vragen te stellen kun je al een enorme bijdrage leveren aan de reductie van Co2. 

Ook tijdens jouw verblijf kun je een verschil maken. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie wat een groen certificaat heeft en een helder en transparant duurzaamheidsbeleid. Maak geen dubieuze excursie tripjes zoals het berijden van een olifant of het bezoeken van dansende beren of tijgers die trucjes kunnen. Draag bij aan de lokale economie. De lokale ondernemers hebben jouw steun nodig en zijn vaak volledig afhankelijk van toerisme. Voor meer handige tips kijk ook eens naar “duurzaam op je bestemming”.