Een duurzame groepsreis is een uitstekende manier om niet alleen een nieuw land te verkennen en ervaringen op te doen, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen te delen. Met een groepsreis kun je samen unieke herinneringen maken! Wil je naast al deze voordelen van een groepsreis ook nog duurzaam en verantwoord op reis? Dan kun je kiezen voor een duurzame groepsreis. Duurzame groepsreizen zijn steeds meer in opkomst en het aanbod van deze reizen neemt dus ook snel toe. Voor jou betekent dit dat je steeds meer keuze hebt en zo de groepsreis van jouw dromen kunt vinden.

Soorten duurzame groepsreizen

Groepsreizen zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er:

  • Avontuurlijke groepsreizen
  • Single groepsreizen
  • Rondreizen met een groep
  • Duurzame groepsreizen

Hoe duurzaam jij op groepsreis wilt bepaal je natuurlijk uiteindelijk helemaal zelf. Maar hoe kun je nou zo duurzaam mogelijk op groepsreis? Allereerst zijn er verschillende reisaanbieders die duurzame groepsreizen aanbieden. Goede voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Koning Aap, die al jarenlang vooropgaat als het om duurzaam toerisme gaat. Maar ook de ANWB groepsreizen met FOX Reizen worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Naast het boeken van een duurzame groepsreis kun jij er zelf natuurlijk ook vanalles aan doen om jouw reis zo duurzaam mogelijk te houden. Daar lees je alles over op onze tips voor duurzaam op je bestemming.

Groepsreizen met de trein – NS groepsreizen

Wil je zelf een groepsreis maken in Nederland of het buitenland? De trein is natuurlijk een hele duurzame manier van reizen. Dus een NS groepsreis boeken is dé ideale manier om met jouw reisgezelschap duurzaam op reis te gaan. Met een NS groepsreis kun je naar verschillende bestemmingen in zowel binnen- als buitenland. Je kunt NS groepsreizen boeken naar onder andere Duitsland, Frankrijk, Belgie of Luxemburg.

Fietsvakantie groepsreis

Een andere optie voor een duurzame groepsreis is het boeken van een fietsvakantie groepsreis. Hierbij draait alles om gezellig samen fietsen. Met de fiets de omgeving verkennen is natuurlijk een hele duurzame manier van reizen. Bovendien kun je ervoor kiezen om onderweg duurzaam te kamperen met het gezin. Duurzame fietsvakanties boek je onder andere bij Kras. 

Groepsreizen voor alle leeftijden

Veel mensen zijn op zoek naar een groepsreis met leeftijdsgenoten. Daarom bieden veel reisorganisaties groepsreizen aan voor mensen in een bepaalde leeftijdscategorie. Zo zijn er:
– 50+ groepsreizen

  • Singlereizen 40+ groepsreizen 
  • Jongeren groepsreizen
  • Groepsreizen voor jongvolwassenen

Wil je dus een duurzame groepsreis boeken met leeftijdsgenoten? Bij veel reisorganisaties kun je aangeven naar welke leeftijdsgroep je op zoek bent. Ook kun je vaak het reisgezelschap bekijken en op deze manier de ideale samenstelling van jouw reisgezelschap kiezen.

Waar gaat mijn duurzame groepsreis heen?

Groepsreizen zijn populair en daardoor wordt het aanbod van verschillende groepsreizen ook steeds groter. Of je nou op zoek bent naar een groepsreis in Europa of een groepsreis in Amerika of door Afrika, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Koning Aap of FOX Reizen vind je een ruim aanbod aan duurzame groepsreizen over de hele wereld. Andere aanbieders van groepsreizen zijn:

  • TUI groepsreizen
  • Transavia groepsreizen
  • Kras Groepsreizen

Een duurzame groepsreis boeken.

Wil jij op een zo duurzaam mogelijke manier een groepsreis boeken? Doe dit dan bij een duurzaam reisbureau. Ook kun je kiezen voor de meest duurzame soorten groepsreis zoals een fiets groepsreis of een groepsreis met de trein.