Opzoek naar een fietsvakantie? Dat kan! Het is een hele mooie en rustgevende manier om de omgeving te verkennen. Hierdoor maak jij jouw vakantie ook nog eens super duurzaam! Je kunt kiezen of je kiest voor een kant-en klare fiets vakantie compleet verzorgd door een reisorganisatie of dat jij erop uittrekt op geheel eigen en avontuurlijke wijze. Hoe dan ook het zal een onvergetelijke reis worden.

fietsvakantie

Duurzame fietsvakantie Nederland

In Nederland op duurzame fietsvakantie is een van de meest milieu en klimaatvriendelijke manier van op vakantie gaan. Geniet van de meest prachtige fietstochten langs de hunebedden in Drenthe of van de ongerepte natuur in bijvoorbeeld de Zaanstreek. Combineer jouw fietsvakantie met een verblijf in een duurzame ecolodge of hotel om op deze manier jouw reis nóg duurzamer te maken. 

Duurzame fietsroutes Nederland

Ook Nederland telt een tal van prachtige fietsroutes om op deze manier de meest schilderachtige natuurgebieden te verkennen die Nederland rijk is. Online kun je een flink aantal van deze routes vinden. Denk hierbij aan heerlijk fietsen door het natuurgebied de Hoge Veluwe, of de Zaanstreek of wanneer je iets meer uitdaging zoekt richting het zuiden in Limburg met het heuvelachtige landschap. Ook kun je heerlijk zelf op pad met de fiets en geniet je van alle vrijheid die dit type vakantie met zich meebrengt. Uiteraard kun je kiezen om op reis te gaan met je eigen fiets of er een te huren. Ook zijn er tal van elektrische fietsen te huur zodat je nog meer bestemmingen kunt aandoen op de fiets! Toch liever een georganiseerde reis? Dan heb je de mogelijkheid om via diverse aanbieders een compleet verzorgde fietsvakantie te boeken. Hierbij kun je denken aan de route, accommodatie en in sommigen gevallen zelfs de fiets. Bekijk hier de reisaanbieders waar je terecht kun als het gaat om georganiseerde fietsvakanties.

duurzame fietsvakantie

Duurzame fietsvakantie met trein

Wil je toch liever op de fiets op vakantie in het buitenland, neem dan de trein. Wil je bijvoorbeeld fietsen door het Duitse Ruhrgebied of de Belgische pittoreske dorpjes verkennen op de fiets? Dit kan vrij eenvoudig. Met NS international kun je op vrijwel iedere verbinding jouw fiets meenemen in de trein om zo de ultieme duurzame fietsvakantie mee te beginnen. Bekijk hieronder het volledige aanbod!