Duurzame reizen

Welk reistype je ook wilt maken, je kunt jouw reis altijd duurzaam maken. Welke duurzame reizen je ook op de planning hebt staan, je kunt hier terecht voor ieder reistype. Of je nu op zoek bent naar een rondreis, een groepsreis of een stedentrip, je vindt hier altijd een duurzame keuze voor jouw reis. Alle reissoorten kun je eenvoudig op een duurzame manier boeken. 

Hoe boek ik een duurzame reis?

Hoe je een duurzame reis boekt ligt allereerst aan het type reis waar je naar op zoek bent. Zoek je alleen vervoer van A naar B of ben je op zoek naar een volledige georganiseerde, duurzame rondreis? Voor iedere reistype geven wij de mogelijkheid om jouw reis zo duurzaam mogelijk te maken. 

Alleen het vervoer

Wil je alleen op een duurzame manier van de ene plaats naar de andere? Dan kun je kiezen voor een treinticket, een vliegticket of je kunt er voor kiezen om er met de auto heen te gaan. Afhankelijk van het aantal personen en de afstand van jouw bestemming kun je een keuze maken uit het vervoerstype. 

Complete reizen

Je vindt een uitbgebreid aanbod aan georganiseerde duurzame reizen. Hoe je jouw reis op een duurzame manier kunt boeken vind je op de pagina van jouw reistype. De verschillende reizen zijn onder andere:


Voor ieder type reis hebben wij uitgezocht hoe jij deze op een duurzame manier kunt boeken. 

Co2 compenseren voor je reis

Je kunt bij veel reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen de Co2 uitstoot van je reis compenseren. Vaak kun je dit bij je (online) boeking aangeven. De Co2-uitstoot wordt gecompenseerd op verschillende manieren. Soms door bijvoorbeeld het aanleggen van een bos of door het ondersteunen van duurzame projecten. 

Zelf duurzaam op reis

Je kunt zelf ook jouw reis duurzamer maken. Ga je met de auto? Neem dan zelf eten voor onderweg mee, in recyclebare zakken. Zorg voor zo min mogelijk afval en gooi dit altijd weg in de daarvoor bestemde afvalbak. Wil je weten wat je allemaal nog meer kunt doen om zelf zo duurzaam mogelijk op reis te gaan? Bekijk dan alle duurzame reistips.