Wil jij duurzaam reizen en heb je al een reistype of reissoort in je hoofd? Natuurlijk is niet ieder reistype even duurzaam. Een wandel- of fietsvakantie is natuurlijk milieuvriendelijker dan een cruise rond de Caribbean. Toch geven wij voor ieder reistype tips & tricks om jouw droomreis toch zo duurzaam mogelijk te maken. Op deze manier kun je de reis van jouw dromen toch zo duurzaam mogelijk maken.

Duurzaam reistype

Duurzame reizen

Welk reistype je ook wilt maken, je kunt jouw reis altijd zo duurzaam mogelijk maken. Wil jij een duurzame reis maken? Welke duurzame reizen je ook op de planning hebt staan, iedere reissoort kun je zo duurzaam mogelijk maken. Of je nu op zoek bent naar een duurzame rondreis, een groepsreis of een stedentrip. je vindt hier altijd een duurzame keuze voor jouw reis. Wij geven jou zoveel mogelijk tips om ieder reistype zo duurzaam mogelijk te maken.

Ook interessant:

Hoe boek ik een duurzame reis?

Hoe je een duurzame reis boekt ligt allereerst aan het type reis waar je naar op zoek bent. Zoek je alleen vervoer van A naar B of ben je op zoek naar een volledige georganiseerde, duurzame rondreis? Voor iedere reistype geven wij de mogelijkheid om jouw reis zo duurzaam mogelijk te maken. Natuurlijk is niet iedere reissoort even duurzaam. Een fiets of wandelvakantie is natuurlijk veel duurzamer dan een cruisereis. Daarom geven wij jou zoveel mogelijk informatie om jouw reis tóch zo duurzaam mogelijk te maken. Dit kun je op verschillende manieren doen.

Alleen het vervoer

Wil je alleen op een duurzame manier van de ene plaats naar de andere? Dan kun je kiezen voor een treinticket, een busreis, een vliegticket met CO2 compensatie of je kunt er voor kiezen om er met de auto heen te gaan. Afhankelijk van het aantal personen en de afstand van jouw bestemming kun je een keuze maken uit het vervoerstype. Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw vervoer zo duurzaam mogelijk te maken? Bekijk het hier.

Complete reizen

Veel mensen boeken graag een compleet georganiseerde reis. Op deze manier boek je slechts één keer en heb je verder nergens meer omkijken naar. Verschillende reisbureaus bieden complete reizen aan. Bij sommige reisbureaus is hier een duurzaamheidslabel voor de reis aan gehangen. Bij andere reisbureaus kun je zoeken op duurzame of groene accommodaties. Tenslotte kun je bij verschillende reisbureaus jouw CO2 uitstoot van de reis compenseren. Ook zijn er een aantal reisorganisaties die standaard de CO2 uitstoot van de reis compenseren. Alles weten over milieuvriendelijke reisbureaus? Dat lees je op onze pagina duurzame reisbureaus.

Er is een uitgebreid aanbod aan georganiseerde duurzame reizen. Hoe je jouw reis op een duurzame manier kunt boeken vind je op de pagina van jouw reistype. Voor ieder reistype geven wij tips om zo duurzaam mogelijk op reis te gaan. De verschillende reizen zijn onder andere:

CO2 compenseren voor je reis

Je kunt bij veel reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen de Co2 uitstoot van je reis compenseren. Vaak kun je dit bij je (online) boeking aangeven. De Co2-uitstoot wordt gecompenseerd op verschillende manieren. Soms door bijvoorbeeld het aanleggen van een bos of door het ondersteunen van duurzame projecten. 

Zelf duurzaam reizen

Je kunt zelf ook jouw reis duurzamer maken. Ga je met de auto? Neem dan zelf eten voor onderweg mee, in recyclebare zakken. Zorg voor zo min mogelijk afval en gooi dit altijd weg in de daarvoor bestemde afvalbak. Boek tijdens je reis duurzame excursies en hou zoveel mogelijk rekening met het milieu en de lokale bevolking. Wil je weten wat je allemaal nog meer kunt doen om zelf zo duurzaam mogelijk op reis te gaan? Bekijk dan alle duurzame reistips.