Duurzaam met Sawadee Reizen? Sawadee staat bekend om avontuurlijke groepsreizen. Hierbij draait het vooral om beleven en genieten. Sawadee wil dat jij op een zo duurzaam mogelijke manier bijzondere reiservaringen op doet. Bij Sawadee heb je keuze uit zo’n 250 reizen over de hele wereld. Met dit ruime aanbod kun je altijd een avontuurlijke groepsreis vinden die bij jouw wensen en budget past. Kies je voor Sawadee, dan kies je voor persoonlijke aandacht en professionaliteit. Alle reizen zijn zorgvuldig geselecteerd en ook de reisleiders zijn zeer deskundig.

Duurzaam met Sawadee Reizen

Door de jarenlange ervaring op het gebied van avontuurlijke reizen is Sawadee zich er bewust van wat de impact van deze reizen is. Daarom doet Sawadee er alles aan om steeds meer reizen aan te kunnen bieden waarbij de impact van deze reizen zo laag mogelijk is. Hierbij staan milieu, klimaat cultuur en de mens centraal. Op deze manier wil Sawadee reizen ook in de toekomst mogelijk houden. Daarnaast doet Sawadee er alles aan om in de eigen processen zo duurzaam mogelijk te werken. Hiervoor is Sawadee beloond met het Travellife certificaat. Binnen Sawadee wordt aan duurzaamheid gewerkt door:

  • Het scheiden van afval.
  • Gebruik maken van spaarlampen.
  • Het gebruiken van groene stroom.
  • Het inkopen van zoveel mogelijk Fairtrade producten.
  • Minder printen en gebruik maken van FSC-papier.
  • Het grootste deel van de werknemers reist met het OV of de fiets naar kantoor.

Duurzame reizen van Sawadee

Om zo duurzaam mogelijk te kunnen reizen, heeft Sawadee veel duurzame projecten opgenomen in hun reizen. Deze projecten worden Puur Sawadee genoemd. Een Puur Sawadee project moet ervoor zorgen dat er op de lange termijn een positieve impact ontstaat op natuur, lokale economie, cultuur en bescherming van een bestemming.

Bovendien doet Sawadee en haar reisleiding er alles aan om bewust bezig te zijn met duurzaamheid tijdens de reizen. Ook proberen zij de reizigers te motiveren en te inspireren om te reizen met het oog op duurzaamheid. Zo wordt er onder andere aangemoedigd om een eigen drinkfles mee te nemen en zijn er tijdens de reizen ook speciale waterpunten (zelfs in de bus) gerealiseerd. Ten slotte kun jij natuurlijk ook zoveel mogelijk doen om zo milieuvriendelijk te reizen. Hoe? Wees duurzaam op je bestemming.

Sawadee CO2 compensatie

CO2 compensatie bij Sawadee reizen? Ja dat kan zeker! Sawadee compenseert de CO2 uitstoot van al haar reizen al een aantal jaren. Niet alleen voor de vlucht van en naar jouw bestemming, maar ook al het vervoer tijdens de reis. Dit maakt Sawadee tot een zeer duurzaam reisbureau. Met deze CO2 compensatie regeling zorg jij ervoor dat de CO2 uitstoot van jouw reis, ergens anders gecompenseerd wordt. Enkele projecten waarmee deze CO2 uitstoot gecompenseerd wordt zijn:

  • Windenergie in Taiwan
  • Schone kookoven in Rwanda
  • Zonne-energie in Thailand

Duurzame accomodaties & duurzame excursies

Naast CO2 compensatie en duurzaam reizen doet Sawadee nog meer. Zo wordt er gestimuleerd om gebruik te maken van duurzame accomodaties met een lage CO2 uitstoot.  Bovendien biedt Sawadee alleen excursies aan tijdens jouw reis waarbij ook rekening gehouden wordt met mens, natuur en dier. Zo zijn excursies zoals het rijden op een olifant al van de lijst met excursies geschrapt.

Duurzaam boeken bij Sawadee

Wil je een duurzame groepsreis boeken, dan ben je bij Sawadee aan het juiste adres. Zowel op het eigen kantoor, tijdens de reis en tijdens excursies staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Bovendien wordt de CO2 uitstoot van jouw reis volledig gecompenseerd. Een goede keuze voor een duurzame groepsreis dus! Via de website van Sawadee kun je eenvoudig jouw duurzame reis uitkiezen. Met groepsreizen naar Afrika, Oceanië of zelfs groepsreizen naar de Noordpool en de Zuidpool heeft Sawadee een aantal unieke groepsreizen in het assortiment.