Prijsvrij vergelijkt verschillende reizen en zoekt voor jou altijd de beste deal. Op deze manier vind je altijd de reis met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Met een ruim aanbod van reizen naar de mooiste landen en de meest prachtige bestemmingen zit er altijd een reis bij die helemaal in jouw ideale plaatje past.

Duurzaam reizen met Prijsvrij

Prijsvrij is aangesloten bij de ANVR. Deze organisatie zet zich onder andere in voor duurzaam toerisme. Hierbij wordt rekening gehouden met:

  • Natuur
  • Milieu
  • Cultuur
  • Lokale bevolking

Bovendien wil de ANVR steeds meer aandacht voor duurzaam toerisme creëren. Dit geldt dus ook voor de reizen die Prijsvrij aanbiedt. Omdat toerisme voor veel landen een grote inkomstenbron is, is het belangrijk om die landen ook te koesteren. Dit houdt in dat er bij het toerisme rekening gehouden wordt met de lokale bevolking, de natuur en het milieu van het land. Op deze manier zorgt de ANVR ervoor dat duurzaam toerisme steeds meer gestimuleerd wordt.

Duurzaam boeken bij Prijsvrij

Prijsvrij biedt reizen aan van verschillende reisbureaus en vergelijkt deze voor jou. Op deze manier krijg jij altijd de scherpste prijs te zien van de reis van jouw keuze. Bovendien heb je de mogelijkheid om in plaats van het vliegtuig, voor een duurzame busreis te kiezen. Deze manier van reizen zorgt voor een veel lagere CO2 uitstoot.

Prijsvrij CO2 compensatie

Omdat Prijsvrij geen zelfstandig reisbureau is, maar reizen van andere reisorganisaties vergelijkt, verschilt de mogelijkheid om CO2 te compenseren ook. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om zelf de CO2 uitstoot van jouw reis te organiseren. Via verschillende websites is het mogelijk om diverse projecten te ondersteunen die hun steentje bijdragen aan CO2 verlaging. Op deze manier kun je ook via Prijsvrij CO2-neutraal reizen.

Zelf duurzaam reizen

Heb je een duurzame reis geboekt bij Prijsvrij dan kun je deze nog duurzamer maken. Dit kun je doen door zelf verantwoord met jouw reis om te gaan. Enkele voorbeelden van zelf duurzaam reizen zijn:

  • Gebruik geen plastic tasjes, maar kies voor papieren tasjes.
  • Gooi niet zomaar afval weg in de natuur en scheid afval altijd goed.
  • Koop op je bestemming lokale producten en ondersteun de lokale bevolking.
  • Ga zuinig om met water.
  • Huur een fiets in plaats van een auto.

Wil je nog meer tips om zelf duurzaam op je bestemming te zijn? Op “duurzaam op je bestemming” vind je al onze tips.

Boeken bij Prijsvrij

Wil jij een duurzame reis uitzoeken bij Prijsvrij? Op hun website vind je een gebruiksvriendelijke zoekfunctie waarin je al jouw wensen kunt aangeven. De plaats van bestemming, het vervoersmiddel, het aantal personen, de reisperiode en nog veel meer. Zo vind je altijd de reis van jouw dromen!