NOVASOL biedt vakantiehuizen aan in heel Europa. Met een ruim aanbod van vakantiehuizen in 25 landen vind je altijd het vakantiehuis van jouw dromen. NOVASOL streeft naar de beste service en het leveren van een hoge kwaliteit. Ook op het gebied van duurzaamheid streeft NOVASOL naar het optimale.

Duurzaam reizen met NOVASOL

Een duurzaam vakantiehuis huren doe je bij NOVASOL. NOVASOL maakt deel uit van de ANVR-reisbranche en zo voldoet NOVASOL ook aan de ANVR-TDO verplichting, waarbij NOVASOL zowel nu als in de toekomst duurzaam met het milieu omgaat. NOVASOL streeft ernaar om duurzaam toerisme mogelijk te maken. Dit betekent dat zij rekening houden met milieu, natuur en lokale bevolking. Dit doen zij door:

 • Te voldoen aan de milieuwet en milieuregelgeving.
 • Actief deelnemen aan milieuzorg.
 • Het belasten van het milieu zo minimaal mogelijk te houden.
 • Milieu als onderdeel maken van de verschillende reizen.
 • Medewerkers van NOVASOL bewust maken van milieu-effecten en stimuleren tot duurzaamheid.

NOVASOL CO2 compensatie

Als je een duurzaam vakantiehuis wilt huren bij NOVASOL ben je op je eigen vervoer aangewezen. Dit komt in de praktijk vaak neer op de auto maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om per trein naar jouw bestemming te gaan. Dit is een zeer duurzame manier van reizen. Ga je toch liever met de auto of gaat er geen trein naar jouw bestemming? Zorg er dan voor dat je op een zo duurzaam mogelijke manier naar jouw bestemming komt.

Zelf CO2 compenseren en duurzaam reizen

Wat kun je doen om zelf zo duurzaam mogelijk naar jouw NOVASOL vakantiehuis te reizen? Om jouw reis en verblijf zo duurzaam mogelijk te maken kun je ervoor kiezen om:

 • Zelf jouw CO2 uitstoot te compenseren via verschillende projecten.
 • Geen afval laten slingeren en afval te scheiden.
 • Papieren tassen meenemen.
 • Een eigen drinkfles meenemen om waterverspilling tegen te gaan en afval te beperken.
 • Neem je fiets mee en verken de omgeving met de fiets.
 • Op je bestemming zo min mogelijk de auto te pakken en te kiezen voor wandeltochten of fietsen.

Duurzaam natuurhuisje bij NOVASOL

Ben je op zoek naar een duurzaam vakantie huis of een duurzame groepsaccommodatie? Dan is een natuurhuis echt iets voor jou. Deze natuurhuizen brengen je niet alleen de rust van de natuur, maar zijn ook zo duurzaam mogelijk. Dit betekent dat ze minimaal stroomverbruik hebben en gebruik maken van energiebesparende oplossingen. Ook maken ze vaak gebruik van een eigen waterbron. Een ideale duurzame vakantiewoning dus. Deze duurzame vakantiehuizen vind je bij thema’s op de website.

Een duurzame vakantie boeken bij NOVASOL

Wil jij een duurzame vakantie boeken bij NOVASOL? Dit kan eenvoudig via hun website. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod mooie bestemmingen en ook kun je het aantal personen en de vertrekdata instellen. Vervolgens kun je allerlei extra wensen aangeven. Op deze manier vind je altijd het vakantiehuis van jouw dromen.