Wil jij duurzaam boeken bij Koning aap? Dat wordt heel gemakkelijk gemaakt. Koning Aap is namelijk de duurzaamste reisorganisatie van Nederland. Koning Aap is de rondreis specialist die reizen aanbiedt naar alle uithoeken van de hele wereld. Koning aap streeft er naar om minimale impact te hebben op het klimaat en een maximale positieve impact op de lokale omgeving. Om dit te bereiken worden een aantal initiatieven genomen door Koning Aap die we hieronder zullen toelichten.

Duurzaam reizen met Koning Aap

Koning Aap zet zich in om minimale klimaat impact te hebben. Dit wordt gedaan door het gebruik van de trein en de meest-duurzame vluchten te promoten. Als voorbeeld: wanneer je kiest voor een non-stop vlucht dan krijg je 100 euro korting per persoon.

Tijdens de rondreis wordt zoveel mogelijk over and gereisd. Dit wordt gedaan met de trein en de bus. Wanneer je ervoor kiest om met de trein naar een Europese bestemming te reizen, dan krijg je 1 gratis overnachting.

CO2 compensatie bij Koning Aap

Uniek: bij Koning Aap vlieg je CO2-positief. Koning Aap compenseert 125% van de CO2 uitstoot van de geboekte reis. Je hoeft hiervoor niet extra bij te betalen, dit zit al in de prijs. Hierdoor kan het voorkomen dat je reis duurder is dan bij een niet-duurzame reisorganisatie.

https://www.youtube.com/watch?v=nyRljWhe3vc

Maximale positieve impact

Naast het beperken van de uitstoot wil Koning Aap maximale positieve impact op lokaal niveau hebben. Wanneer je boekt met Koning Aap slaap of eet je minimaal 1x bij lokale mensen thuis. Er is een ruim aanbod van duurzame excursies. De overnachtingen zijn verzorgd door lokale ondernemers. Al het bovenstaande heeft ertoe geleid dat Koning Aap is uitgeroepen tot meest duurzame reisorganisatie van Nederland. Er worden diverse initiatieven opgezet zoals het stimuleren van treinvervoer naar Schiphol en het verduurzamen van het hoofdkantoor. Meer informatie hierover kan je vinden op de website van Koning Aap.