Wil jij duurzaam boeken bij D-reizen? Dit kan op verschillende manieren. D-reizen is één van de bekendste reisorganisaties van Nederland. Zij verkopen reizen van verschillende touroperators in Nederland. De reizen van D-reizen gaan naar talloze bestemmingen over de hele wereld.

Duurzaam met D-reizen

Ook reisorganisaties gaan steeds meer aandacht besteden aan duurzaamheid, zo ook D-reizen. Duurzaam reizen met D-reizen kan op een aantal verschillende manieren. Grofweg zijn er 4 manieren om met duurzaamheid bij D-reizen om te gaan:

  1. CO2 compensatie bij D-reizen.
  2. Kies voor duurzame, lokale producten op je reis.
  3. Produceer zelf zo min mogelijk afval en ruim afval goed op.
  4. De overige, kleinere dingen.

CO2 compensatie bij D-reizen

Als je een vliegreis boekt via D-reizen heb je de mogelijkheid om de CO2 uitstoot van jouw reis te compenseren. Boek je in één van de D-reizen reisbureaus? Dan kun je via de medewerker de CO2 uitstoot van jouw reis laten compenseren. Boek je online? Dan kun je een e-mail sturen naar D-reizen om aan te geven de je jouw CO2 uitstoot van je reis wilt compenseren. Ook voor andere reizen is het niet mogelijk om online jouw CO2 te compenseren, tenzij je contact opneemt met d-reizen.

Duurzaam boeken bij D-reizen

Wat kun je dan wél doen om duurzaam te reizen met D-reizen? Je kunt jouw reis natuurlijk in een fysieke D-reizen winkel boeken en hier direct CO2-compensatie in jouw boeking laten opnemen. Online kan het ook, maar dan moet je contact opnemen met D-reizen en dit apart aangeven. Je kunt dit dus niet direct in je online boeking doen.

Duurzaamheid bij D-reizen

Kies je voor CO2 compensatie bij D-reizen? Dan zetten zij zich in om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Zij investeren op dit moment in verschillende projecten waaronder:

  • Zonne-energie opwekken in Thailand.
  • Windenergie in Taiwan om duurzame energie mogelijk te maken.
  • Kooktoestellen beschikbaar stellen in Ghana om houtskool gebruik te verminderen.

Op deze manier wordt jouw CO2 uitstoot (deels) gecompenseerd. 

Wat kun je zelf doen om CO2 uitstoot te compenseren?

Je kunt zelf tijdens jouw reis natuurlijk ook vanalles doen om duurzaam bezig te zijn. Wil je weten wat je allemaal kunt doen? Bij onze duurzame reistips lees je alles over wat jij kunt doen om duurzaam op reis te gaan! 

CO2 neutraal boeken bij D-reizen

Duurzaam boeken bij D-reizen kan dus op twee manieren. Óf in een D-reizen winkel, óf online en dan contact opnemen met D-reizen. Contact opnemen kan via email of telefoon en een medewerker van D-reizen zal jou dan verder helpen met de compensatie van jouw CO2 uitstoot. Wil je het volledige reisoverzicht zien van alle reizen, vliegtickets en vakanties van D-reizen? Ga dan direct naar D-reizen.