Duurzaam met Corendon

CO2 compensatie

Duurzame accomodaties zoeken op de website

Aanbod van duurzame excursies

ECPAT

Ondersteund duurzame projecten

Travelife Gold Certificate

Corendon duurzaam

Optioneel bij boeking     

Zoekfunctie voor duurzame hotels

Zet zich in voor duurzame excursies

Tegen kindersekstoerisme

 • Plastic Soup

 • The Code

 • ECPAT

Excellent in duurzaamheid

Corendon is één van Nederlands meest bekende reisbureaus. Met verschillende soorten reizen naar zonnige bestemming zit er altijd wel een reis voor jou bij. Corendon heeft veel reizen met een goede prijs-kwaliteit verhouding, scherpe aanbiedingen en de beste last-minutes. Ook op het gebied van duurzaam reizen ben je bij Corendon aan het juiste adres. Corendon zorgt ervoor dat iedereen verantwoord vakantie kan vieren. Verantwoord en duurzaam is binnen Corendon dan ook een belangrijk thema.

Naar de zon met Corendon

Onder het motto “Naar de zon met Corendon” verzorgt Corendon vele zonvakanties naar de mooiste en meest exotische bestemmingen. Of je nou duurzaam naar Turkije, Curacao of zelfs Brazilië wilt, Corendon verzorgt jouw reis van A tot Z. Ook in de winter wat zon meepakken? Corendon heeft vele unieke winterzon vakanties die jou van wat extra vitamine D voorzien in de koude wintermaanden. 

Duurzaam reizen met Corendon

Corendon vindt verantwoord en duurzaam reizen belangrijk. Corendon stimuleert duurzaam en verantwoord reizen onder andere door:

 • Het bevorderen van de lokale werkgelegenheid.
 • Economische ontwikkeling van vakantiebestemmingen.
 • Verantwoorde consumptie en productie.
 • Co2 uitstoot tot een minimum te beperken.

Corendon Co2 compensatie

Kies je voor een duurzame reis bij Corendon, dan is het mogelijk om de Co2-uitstoot van jouw reis te compenseren. Dit houdt in dat je dus Co2-neutraal kunt reizen. Je hebt de keuze om de Co2-uitstoot van jouw reis te compenseren bij het boeken van je reis. In de laatste stap van je boeking kun je (bij Extra’s) kiezen om duurzaam toerisme te ondersteunen. Je kunt dan Co2-neutraal reizen door het planten van bomen voor €2,50 per boom. Het aantal bomen dat je wilt laten planten kun je zelf bepalen! Echter dit is alleen nog maar mogelijk bij het boeken van een vliegticket, nog niet voor het boeken van een volledige duurzame reis.

De vier pijlers van Corendon

Om verantwoord reizen te stimuleren heeft Corendon vier pijlers opgesteld om zo duurzaam reizen te bevorderen. De vier pijlers van Corendon zijn:

 1. Onze voetafdruk

Hiermee wil Corendon het energieverbruik verminderen, de Co2 uitstoot tot een minimum beperken, afval scheiden, waterverspilling tegen gaan en minder plastic verbruiken.

 1. Duurzaam inkopen

Corendon heeft een duurzaam inkoopbeleid opgesteld. Dit houdt in dat zij zoveel mogelijk kiezen voor duurzame producten en samenwerken met leveranciers die, net als Corendon, duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Bovendien wordt het aanbod van duurzame hotels steeds verder uitgebreid.

 1. Bewust reizen

Corendon wil reizigers en vakantievierders ervan bewust maken dat duurzaam reizen belangrijk is. Dit doet Corendon door reizigers zoveel mogelijk te stimuleren om gebruik te maken van de lokale economie (zoals het gebruik maken van lokale gidsen. Daarnaast biedt Corendon duurzame excursies aan op hun bestemmingen waarbij milieu, natuur en mensen gerespecteerd worden.

 1. Goed voor onszelf en anderen

Naast het rekening houden met natuur, milieu en het bevorderen van duurzaam toerisme vindt Corendon het ook belangrijk om rekening te houden met de eigen medewerkers. Dit doen ze door diversiteit te bevorderen, stimuleren tot duurzamer en gezonder leven, het stimuleren van vrijwilligerswerk onder medewerkers en ten slotte ervoor zorgen dat de eigen medewerkers tevreden zijn.

Daarnaast werkt Corendon samen met onder andere de Plastic Soup Foundation. Deze foundation wil het gebruik van plastic tot een minimum beperken.

“We willen de maatschappij iets teruggeven”

Corendon heeft een eigen foundation in het leven geroepen. Deze onafhankelijke Corendon Foundation die ervoor wil zorgen dat vakantiebestemmingen en reizen steeds duurzamer worden. Bovendien ondersteunen ze lokale projecten op het gebied van cultuur, natuur, milieu, erfgoed, kunst, lokaal ondernemerschap, onderwijs en duurzame innovatie in de reisbranche.

Duurzaam boeken bij Corendon

Wil jij duurzaam reizen met Corendon? Ga naar de website van Corendon om direct het volledige aanbod van de reizen van Corendon te bekijken. Van duurzame strandvakantie tot duurzame zomervakantie, bij Corendon vind je altijd wat je zoekt.