Duurzaam reisbureau

Wil je een complete reis boeken en deze zo duurzaam mogelijk inrichten? Dat kan! Bij de reisbureaus op onze website heb je de mogelijkheid om te bekijken wat deze reisorganisaties aan duurzaamheid doen. Reisbureaus gaan op verschillende manieren met duurzaamheid om. Soms is het mogelijk om jouw CO2 te compenseren bij een reisbureau en soms is het reisbureau zelf heel duurzaam. Wij hebben voor jou op een rijtje gezet hoe duurzaam elk reisbureau is. Daar hebben we een duurzaamheidsscore aan gegeven. Weten wat elk reisbureau precies op het gebied van duurzaamheid doet? Dat zie je hier.

Reisbureau

CO2 compensatie

Zoeken op duurzame accomodaties

Duurzame excursies

Duurzaamheidsscore

Duurzaam op vakantie

Een complete duurzame reis boeken is natuurlijk mogelijk. Jij bepaalt hoe duurzaam jouw reis gaat zijn, dit is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt:

  1. Hoe duurzaam reis je? Hoe ga je naar de plaats van bestemming?
  2. Bij welk duurzame reisbureau boek jij je reis?
  3. Wat doe je om CO2 te compenseren?
  4. Hoe duurzaam ben je op je vakantiebestemming?

Duurzame reisbureaus

Reisbureaus doen er steeds meer aan om duurzame vakanties aan te bieden. Zo zijn er reisbureaus die werken met duurzame scores, of waar je de co2 van jouw reis kunt compenseren. Wil je een duurzame reis boeken? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met het reisbureau waar jij jouw reis wilt boeken. 

Milieubewust reizen

Naast het milieubewust boeken bij een duurzaam reisbureau zijn er nog een aantal opties om jouw reis nog duurzamer te maken. Neem bijvoorbeeld je eigen eten & drinken mee voor onderweg, gooi afval netjes weg en maak gebruik van recyclebare (papieren) tasjes in plaats van plastic. Weten wat je nog meer kunt doen om jouw reis extra duurzaam te maken? Bekijk dan alle tips voor een duurzame reis.

Duurzaam reisbureau – ecologisch reizen

Wil je een duurzame reis boeken bij één van de duurzame reisbureaus? Per reisbureau hebben wij voor jou op een rijtje gezet wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Daarbij hebben we onder andere rekening gehouden met:

Duurzaam naar je bestemming

Om te kijken hoe klimaatbewust reisorganisaties zijn hebben we rekening gehouden met de volgende factoren:

  • Milieuvriendelijke accommodaties
  • Duurzaamheid binnen het reisbureau
  • Groene bestemmingen
  • Green Key keurmerk
  • Duurzame excursies

Hoe duurzaam is mijn reisbureau?

Wil je weten wat ieder reisbureau doet op het gebied van duuraamheid? Wij hebben per reisbureau uitgezocht wat ze doen op het gebied van duurzaamheid. Hetzelfde hebben we gedaan voor vliegtickets met CO2 compensatie en klimaatbewuste vakantieparken. lKlik op het reisbureau van jouw keuze om te bekijken hoe milieuvriendelijk ze zijn: