Reisadvies Spanje en Frankrijk aangescherpt

Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor heel Spanje en (delen van) Frankrijk vandaag aangescherpt. De landen en gebieden zijn van code geel naar code oranje gegaan. Voor deze gebieden geldt: reis alleen als het echt noodzakelijk is.

Nieuw reisadvies Spanje

Voor heel Spanje geldt nu code oranje. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadde eerder al reizen af naar enkele regio’s in Spanje af. Dit betekent dat niet noodzakelijke reizen naar Spanje, zoals vakanties, worden afgeraden. Een vakantie naar Spanje wordt dus sterk afgeraden op het moment. Bovendien wordt dringend geadviseerd om bij terugkomst 10 dagen in thuis quarantaine te gaan.

Reisadvies Canarische Eilanden

Onder het reisadvies van Spanje vallen ook de Canarische Eilanden. Ook voor de Canarische Eilanden geldt dus code oranje. Vakanties naar de Canarische Eilanden worden dan ook afgeraden.

Nieuw reisadvies Frankrijk

Nadat eerder al de regio Parijs en Bouches-de-Rhône als oranje gebieden werden bestempeld, zijn daar nu nog meer regio’s bijgekomen. Er geldt nu ook code oranje voor de gebieden:

  • Sarthe
  • Hérault
  • Alpes Maritimes
  • Monaco

Waarom code oranje?

Het reisadvies voor deze landen en gebieden is gewijzigd naar code oranje omdat er signalen zijn dat het aantal corona-besmettingen in deze gebieden sterk aan het toenemen is. Ook werden er steeds meer terugkerende reizigers positief getest op Corona. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het reisadvies aangepast naar code oranje. Meer weten over de betekenis van de kleurcodes? Kijk dan hier.

Nieuw reisadvies Aberdeen

Ten slotte heeft het ministerie aangegeven dat reizigers uit Aberdeen bij terugkomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine moeten gaan.

Ben je toch van plan om te reizen? Bekijk dan altijd de actuele, lokale situatie op de plaats van bestemming. De situatie kan per dag verschillen. Houd ook rekening met de lokale Coronamaatregelen op de plaats van bestemming. Heb je klachten of voel je je niet lekker? Reis dan niet.

Deel je mening!