Op vakantie tijdens Corona?

Kan ik op vakantie deze zomer? Dat is een vraag die veel mensen zich in deze tijd afvragen. En het antwoord is ja, je kunt op vakantie. Steeds meer landen openen de grenzen weer voor buitenlandse toeristen. Dit betekent dat ook jij weer op vakantie kunt. Natuurlijk verschilt dit nog wel per bestemming en kan dit ook nog veranderen. Het is daarom goed om altijd het meest actuele reisadvies goed in de gaten te houden. Op vakantie tijdens Corona kan wel, maar

Op vakantie corona

Waar mag ik heen op vakantie?

Nederlanders mogen weer naar steeds meer landen op vakantie. Daar zijn natuurlijk wel allerlei voorwaarden en regels aan verbonden. Voor het reisadvies wordt gewerkt met “kleurcodes”. De kleuren die gebruikt worden zijn geel, oranje en rood. Wil je weten wat de kleurcodes betekenen? Meer over de kleurcodes vind je hier. Kijk voor je op vakantie gaat altijd goed naar het reisadvies. Er kunnen natuurlijk nieuwe corona landen bijkomen en het reisadvies kan voor landen ook versoepeld worden. Daarom is het goed om altijd de meest actuele informatie te bekijken.

Waar moet ik rekening mee houden?

In deze tijden met corona-crisis is het nóg belangrijker om goed voorbereid op reis te gaan. Check voor je op reis gaat altijd het reisadvies en de actuele situatie van het land waar je naar toe reist. Kijk ook wat de regels in dat land zijn: Moet je een mondkapje op? Welke faciliteiten en voorzieningen zijn open en welke gesloten? Hoe zit het met mijn reisverzekering? Gezondheid staat natuurlijk voorop. Ben je ziek of voel je je niet lekker? Ga dan niet op reis. De actuele situatie van jouw bestemming bekijken doe je hier. De meest actuele informatie over reizen naar het buitenland vind je hier

Corona en vliegen

Ga je reizen met het vliegtuig in deze corona-tijd? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je een mondkapje dragen. Bij alle vliegtuigmaatschappijen is het verplicht om een mondkapje op te doen tijdens je vlucht. Denk eraan dat je dus per persoon twee mondkapjes mee moet. Eén voor de de heenreis en één voor de terugreis. Bovendien moet je soms een gezondheidsverklaring invullen. Vaak krijg je deze via jouw luchtvaartmaatschappij opgestuurd. Heb je deze niet gekregen? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

Coronavirus: met de trein op reis

Wil je met de trein op vakantie? Deze duurzame manier van reizen moedigen wij natuurlijk altijd aan. Houd bij het reizen met de trein goed rekening met de volgende zaken:

  • Bekijk het actuele reisadvies voor het land van bestemming.
  • Kijk welke voorwaarden er gelden in het land van bestemming en de landen waar je doorheen reist. Deze kunnen verschillen per land.
  • Houd je eigen gezondheid goed in de gaten. Voel je je niet goed? Reis dan niet.
  • Ga je in Nederland met de trein? Dan is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht.

Reisverzekering en corona: hoe zit dat?

De meeste reisverzekeringen sluiten geen verzekeringen meer af voor het Corona-virus. Ook is dit niet meer bij te verzekeren. Had je al een langlopende reisverzekering afgesloten? Dan is het goed om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen jou precies vertellen of je verzekert bent en waar je precies voor verzekert bent. Ook op de website van jouw verzekeringsmaatschappij vind je de meest actuele informatie over verzekeringen tijdens corona.

Kan ik op vakantie?

Ja je kunt op vakantie. Nee dit is nog niet zoals “normaal”. De actuele situatie per land verschilt met de dag, dus een eenduidig antwoord is helaas nog niet mogelijk. Waar je rekening mee moet houden als je op vakantie gaat:

  • Bekijk het actuele reisadvies van je bestemming.
  • Bekijk welke maatregelen er genomen worden in het land van bestemming.
  • Onderzoek welke regels er gelden in je vakantiebestemming.
  • Bekijk of je een mondkapje aan moet schaffen voor je reis.
  • Ben je ziek of heb je corona-klachten? Reis dan niet!
  • Check bij je reisverzekering of je verzekert bent en waarvoor.

Deel je mening!