Nieuw reisadvies Spanje, Frankrijk en België

Voor delen van Spanje, Frankrijk en België heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuw reisadvies afgegeven. Het gaat om een aantal populaire vakantiebestemmingen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sommige gebieden in deze landen toegevoegd aan de lijst van landen waar een negatief reisadvies voor geldt. Voor deze gebieden geldt vanaf vandaag “code oranje”. Dit houdt in dat alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Nieuw reisadvies Spanje

Voor Spanje zijn onder andere de populaire bestemmingen Ibiza en Mallorca toegevoegd aan de lijst met negatief reisadvies. Daarnaast geldt er code oranje voor de provincies:

  • Almeriá
  • Burgos
  • Salamanca
  • regio Madrid
  • Navarra
  • De Balearen (Mallorca, Ibiza, Minorca, Cabrera en Formentera en enkele kleine eilanden)

Voor bovenstaande regio’s in Spanje worden toeristische en andere niet-noodzakelijke reizen dus dringend afgeraden.

Nieuw reisadvies België

Nadat eerder de provincie Antwerpen al code Oranje kreeg in België, is daar nu ook Brussel bijgekomen. Door het toegenomen aantal Corona-besmettingen in de regio Brussel staat ook deze stad (en delen om Brussel heen) op de lijst van gebieden waarvoor code oranje geldt.

Nieuw reisadvies Frankrijk

In sommige delen van Frankrijk is het aantal Corona-besmettingen dusdanig toegenomen dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten om deze gebieden als oranje-gebieden te bestempelen. Het gaat om Parijs en de regio Bouches-de-Rhône (bij Marseille en AIX-en-Provence). Vakanties naar deze regio’s worden daarom ook sterk afgeraden.

Code geel voor de rest van deze landen

Vooralsnog geldt voor de rest van Frankrijk, Spanje en België nog code geel. Dit betekent dat je hier wel naar toe mag op vakantie, maar dat je wel waakzaam moet zijn. De lokale autoriteiten kunnen er ten allen tijden voor kiezen om de maatregelen aan te scherpen. Reis je naar één van deze gebieden, houd dan altijd goed het lokale nieuws in de gaten. De maatregelen kunnen van de ene op de andere dag aangescherpt worden. Ook dien je je aan de corona-regels van het land waar je naar toe reist te houden. Denk hierbij aan mondkapjes verplichting en afstand houden. Lees je daarom altijd goed in voordat je op reis gaat.

Reizen naar gebieden met code oranje

Reis je toch naar één van de gebieden waarvoor code oranje geldt, dan geldt het dringende advies om bij thuiskomst voor 14 dagen in thuis-quarantaine te gaan. Meer weten over de corona kleurcodes en wat deze betekenen? Alles over de corona-kleurcodes lees je hier. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je het meest actuele reisadvies rondom reizen en het Corona virus. Houd deze site altijd goed in de gaten voordat je op reis gaat.

Corona maatregelen Frankrijk
Corona maatregelen Oostenrijk
Corona maatregelen Zwitserland
Corona maatregelen Kroatie
Corona maatregelen Turkije
Corona maatregelen Italie
Corona maatregelen Spanje
Corona maatregelen België
Corona maatregelen Portugal
Corona maatregelen Duitsland
Corona maatregelen Griekenland
Corona maatregelen Luxemburg

Deel je mening!