Nederlanders verplicht in quarantaine; Reisadvies aangepast Verenigd Koninkrijk

Ben jij van plan om er nog even tussenuit te gaan? Let dan goed op. Vanaf zaterdag 15 augustus 2020 geldt er voor Nederlandse vakantiegangers naar het Verenigd Koninkrijk dat zij verplicht 2 weken in quarantaine moeten. In de afgelopen weken lijkt het virus weer op te waaien in Europa. Hierom is er gekozen voor het aanscherpen van de maatregelen. Naast de Nederlandse reizigers moeten ook de vakantiegangers uit Frankrijk, Monaco, Malta, Aruba verplicht 2 weken in quarantaine bij aankomst. Hoelang deze maatregelen van kracht blijven is nog onduidelijk.

bagage

Reisadvies Verenigd Koninkrijk

Daarnaast heeft de Nederlandse overheid bevestigd dat vanaf ook per 15 augustus het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk wordt aangepast. De aanpassing naar code “oranje” geldt dus. Dit betekent alleen noodzakelijk reizen. De vakantiegangers vanuit het Verenigd Koninkrijk hoeven niet verplicht in quarantaine volgens de Nederlandse overheid. 

Tweede golf corona besmettingen

In heel Europa lijkt het virus weer op te laaien. Hierom wordt gevreesd voor de zogenaamde tweede golf aan corona besmettingen. Als reactie hierop hebben veel landen hun maatregelen aangescherpt en het advies voor de vakantielanden aangepast. 

Let op: Informeer altijd zelf op de officiële website van de overheid of informeer bij jouw reisorganisatie voor het actuele nieuws rondom Corona maatregelen. Bovenstaande informatie is gebaseerd op de actualiteiten van het moment van schrijven (14-08-2020).

Corona maatregelen Frankrijk
Corona maatregelen Oostenrijk
Corona maatregelen Zwitserland
Corona maatregelen Kroatie
Corona maatregelen Turkije
Corona maatregelen Italie
Corona maatregelen Spanje
Corona maatregelen België
Corona maatregelen Portugal
Corona maatregelen Duitsland
Corona maatregelen Griekenland
Corona maatregelen Luxemburg

Deel je mening!