KLM en Transavia passen voorwaarden Corona voucher aan

Aviclaim heeft KLM en Transavia voor de rechter gesleept vanwege het beleid op de corona-voucher. Het gaat hier vooral om de gedwongen “keuze” van een dergelijke voucher in plaats van een cash terugbetaling. In eerste instantie gaat het over claims tegen over de luchtvaartgiganten KLM en Transavia maar snel zullen er vele volgen.

De rechtszaak begint 16 juni tegen KLM. En is hiermee de eerste grote gezamenlijke rechtszaak tegen de luchtvaartmaatschappij namens 25 mensen die een bedrag van 18.000 euro terugeisen. Daarna is het de beurt aan Transavia op 17 juni. De verwachting is dat de rechter het beleid van KLM en Transavia in de prullenbak zal gooien omdat dit tegen de wetgeving is.

Aanpassing beleid corona voucher KLM en Transavia

Met de rechtszaak op komst lijkt het alsof KLM toch wat water bij de wijn te willen doen met betrekking tot het voucher beleid op de geannuleerde vluchten ten gevolge van het corona virus. Dit zal zeer zeker te maken hebben met alle ophef die is ontstaan door het negeren van de vele oproepen om toch cash terug te betalen wanneer mensen hier om vragen.

Vanaf nu  geldt er dat in geval van annuleren die gerelateerd zijn aan het Covid-19 virus kunnen klanten kiezen tussen het boeken van een nieuwe vlucht, een voucher ter waarde van de uitgegeven vlucht of een cash terugbetaling hiervan. Klanten die al reeds in het bezit zijn van de voucher kunnen alsnog kiezen om hun ticket te laten uit betalen in cash. KLM hoopt hiermee de klanten tegemoet te komen. Benieuwd wat de laatste stand van zaken is bekijk altijd de voorwaarden die nu gelden omtrent de coronavoucher!

Deel je mening!