Hoe werkt CO2ZERO van KLM?

wat is co2zeroCO2ZERO is het CO2 compensatie programma van KLM. Via dit programma is in de afgelopen 12 jaar 420.000 ton CO2 uitstoot gecompenseerd. Met de CO2ZERO-service van KLM kan je de CO2 uitstoot van je vluchten compenseren. De laatste tijd is deze service steeds populairder geworden. In 2019 maakten 175.000 passagiers gebruik van deze service. Maar hoe werkt dit precies? In dit artikel vertellen we je alles over CO2 compensatie bij KLM via CO2ZERO.

Hoe boek je met CO2ZERO?

Tijdens het boeken van je vlucht via KLM heb je de mogelijkheid om CO2ZERO aan te vinken. Dit kan via KLM.com, tijdens het inchecken op de luchthaven of in de app van KLM. Je betaald een paar euro extra voor deze service. Ter indicatie de kosten voor een vlucht van Amsterdam naar Lissabon betaal je 3 euro, voor een vlucht naar New York 8 euro.

Wat doet KLM met CO2ZERO?

De opbrengsten van CO2ZERO worden door KLM geïnvesteerd CO2 reductie projecten. Een belangrijk vereiste aan deze projecten is dat ze gecertificeerd zijn met de “Gold Standard for the Global Goals”. De Gold Standard is een minimale kwaliteitsstandaard voor duurzame projecten die er aan bijdragen de klimaatdoelen te behalen. Dit moet ervoor zorgen dat naast CO2 reductie ook aan duurzame ontwikkeling gewerkt wordt. Een concreet voorbeeld hiervan is het investeren in kookstellen voor Afrikaanse landen. In de afgelopen jaren zijn er ruim 50.000 gezinnen in o.a. Ghana, Oeganda en Kenia die een beter kookstel hebben gekregen.

Sustainable Development Goals

De projecten van KLM dragen ook bij aan Sustainable Development Goals van de VN. Er zijn in totaal 17 doelen opgesteld door de Verenigde Naties en KLM richt zich hierbij o.a. op Klimaatactie, verantwoorde consumptie en productie, en waardig werk en economische groei. Dit doet KLM niet alleen via CO2ZERO, maar vraagt dit ook aan haar leveranciers.

Bomen planten via CO2ZERO

Naast de bovengenoemde projecten investeert KLM sinds oktober 2017 ook in herbebossing in Panama. Dit project heeft CO2OL Tropical Mix. Bij dit project worden weilanden omgezet in Bossen. Dit project zorgt niet alleen voor CO2 compensatie door de bomen, maar zorgt ook voor 150 vaste banen.

Wil je meer weten over CO2ZERO? Kijk dan even op de website van KLM voor de laatste updates.

Deel je mening!