Hoe reis duurzaam? Of hoe reis ik zo duurzaam mogelijk? Iedere reis zorgt helaas voor vervuiling. Om dit tot een minimum te beperken kun je ervoor kiezen om zo duurzaam mogelijk op reis te gaan. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je een ander vervoersmiddel nemen, een ecologische accommodatie te boeken of door een duurzame bestemming te kiezen.

Hoe reis ik duurzaam?

Hoe reis ik duurzaam?

Steeds meer mensen willen wel op reis, maar hierbij ook rekening houden met duurzaamheid. En duurzaam reizen wordt gelukkig steeds eenvoudiger. Door het groeiende aanbod van duurzame reizen en duurzame hotels kun je uit steeds meer unieke milieuvriendelijke reizen kiezen. Maar hoe reis je nou zo duurzaam mogelijk?

  1. Kies je reistype.

Allereerst kies je het reistype waar je naar op zoek bent. Een cruise is natuurlijk veel minder duurzaam dan een wandelvakantie. Wil je tóch een cruisereis boeken? Dan vertellen wij jou hoe je dit zo duurzaam mogelijk kunt doen.

  1. Kies je vervoersmiddel.

Ten tweede kies je jouw vervoersmiddel. Wil je vliegen? Kies dan voor een vlucht met CO2 compensatie. Wil je liever nog duurzamer op reis? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van alternatieve vervoersmiddelen. Reizen met de trein is bijvoorbeeld veel milieuvriendelijker dan het vliegtuig. Bovendien zijn veel Europese steden zeer goed bereikbaar met de trein.

  1. Kies een duurzame accommodatie

Een all-inclusive resort of een milieuvriendelijk hotel? Ook bij de keuze voor jouw accommodatie kun je ervoor kiezen om zo duurzaam mogelijk te verblijven. Kies bijvoorbeeld eens voor een ecolodge of een ecohotel.

  1. Wees zo duurzaam mogelijk op je bestemming.

Ook op je bestemming kun je zo duurzaam mogelijk zijn. Lokaal eten, zorg hebben voor het milieu en rekening houden met de lokale bevolking zijn slechts enkele voorbeelden.

Duurzame reistypes

Natuurlijk, een fiets- of wandelvakantie is stukken duurzamer dan met het vliegtuig naar Zuid-Amerika. Wil jij nog toch zo duurzaam mogelijk op vliegvakantie? Of wil je weten hoe je zo duurzaam mogelijk een rondreis kunt maken? Alles over duurzame reistypes lees je hier.

Duurzaam vervoer

Ga je met de auto, het vliegtuig, de trein, bus of boot? En wat zijn de mogelijkheden om zo milieuvriendelijk mogelijk naar de plaats van bestemming te reizen? Hier lees je per vervoersmiddel hoe je zo duurzaam mogelijk naar jouw reisbestemming kunt afreizen. Wil je vliegen? Kies dan voor een vliegticket met CO2 compensatie.

Duurzame reisbureaus

Wil je een duurzame reis boeken bij een reisorganisatie? Wij hebben per reisbureau uitgezocht hoe duurzaam zij zijn en wat zij doen om jou als klant zo duurzaam mogelijk op reis te laten gaan. Een compleet overzicht vind je hier.

Duurzame accommodaties

Ook bij de keuze voor je verblijf of hotel kun je rekening houden met duurzaamheid. Er zijn tal van mooie eco-lodges of groene accommodaties op waanzinnige locaties. Met jouw keuze voor een milieuvriendelijke accommodatie verklein je jouw ecologische voetafdruk.