Duurzaam naar Londen? Londen is één van de populairste bestemmingen voor een stedentrip of een lang weekend weg. Maar wat maakt Londen nou tot zo’n populaire bestemming? Allereerst ligt het natuurlijk dichtbij en zijn er veel verschillende manieren om in Londen te komen. Daarnaast zijn er in Londen tal van Eye-catchers te vinden, je zult je er dan ook geen moment vervelen.

Duurzaam naar Londen

Duurzaam naar Londen

Er zijn veel verschillende manieren om naar Londen te komen:

  • Naar Londen met de trein.
  • Met de bus naar Londen.
  • Naar Londen met het vliegtuig.
  • Met eigen vervoer naar Londen.

Wil je zo duurzaam mogelijk naar Londen? Kies dan voor de trein of de bus. Dit duurt misschien iets langer, maar je reist wel op een zo duurzame manier naar Londen. Bovendien kun je onderweg rustig genieten van het uitzicht, even wat werk doen, een boek lezen of een spelletje spelen. Zo hoef je je ook tijdens de reis dus geen moment te vervelen.

Met de trein naar Londen

De trein is een ideale manier om duurzaam naar Londen te reizen. In iets meer dan 4 uur ben je al in Londen. Bovendien zit het treinstation van Londen middenin het centrum dus je bevindt je direct in het bruisende stadscentrum. Via NS International boek je eenvoudig een treinticket voor een reis naar Londen. Opstappunten voor een directe reis zijn Amsterdam, Rotterdam of Brussel.

Tip: Boek je treinreis naar Londen ruim van tevoren om van een zo laag mogelijke prijs te profiteren!

Boek jouw treinreis naar Londen nu snel en voordelig »

Met de bus naar Londen

Een andere manier om duurzaam naar Londen te reizen is met de bus. Dagelijks vertrekken er verschillende busreizen naar Londen. De reistijd met de bus naar Londen bedraagt ongeveer 12 uur, maar deze manier van reizen is wel duurzamer en vaak ook goedkoper dan andere alternatieven. Ook kun je kiezen voor een compleet georganiseerde reis naar Londen. Hierbij ga je met de bus langs verschillende prachtige plekken en ontdek je Londen en omgeving op een unieke manier.

Met de auto duurzaam naar Londen

Je kunt ook met eigen vervoer naar Londen gaan. Als je met de auto naar Londen wilt kun je dit doen op twee manieren. Met de auto op de boot naar Londen, of met de trein vanuit Calais. Houd er rekening mee dat ze in Engeland aan de andere kant van de weg rijden, neem dit mee in de overweging om met de auto naar Londen te gaan.

Met het vliegtuig naar Londen

De snelste, maar minst duurzame optie is met het vliegtuig naar Londen. Wil je toch het liefst vliegen, bijvoorbeeld in verband met tijd, kies dan voor een vliegticket met CO2-compensatie. Op deze manier wordt de CO2-uitstoot van jouw vlucht naar Londen ergens anders gecompenseerd. Aanbieders van vliegtickets met CO2 compensatie naar Londen zijn onder andere KLM en Transavia. Hier kun je bij het boeken kiezen voor het compenseren van jouw CO2 uitstoot. Op deze manier verlaag je jouw CO2 footprint.

Tips duurzaam naar Londen

1. Fietsen in Londen

In Londen kun je uitstekend fietsen. Londen heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe fietspaden en hierdoor kun je de fiets uitstekend gebruiken om de stad te verkennen. Bovendien heeft Londen veel van de bezienswaardigheden in de stad aangesloten op fietsroutes! Een echte aanrader dus! 

2. Duurzaam shoppen in Londen

Ontdek de vele winkels in hartje Londen. In Londen vind je veel winkels die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Bovendien zijn er in Londen veel restaurantjes en coffeeshops te vinden waar je duurzaam kunt eten en drinken. Bijvoorbeeld op de Borough Market. Naast vlees en vis vind je hier ook veel vegetarische kraampjes.

3. Gebruik het openbaar vervoer

Londen staat natuurlijk bekend om het Openbaar Vervoer en dit is dus een uitstekende manier om je in Londen snel en gemakkelijk te verplaatsen. De iconische dubbeldekker bussen en de Londense Underground (de metro) brengen je snel van A naar B. Een echte aanrader is om op de bovenste verdieping van de dubbeldekkerbus te gaan zitten. Zo heb je een mooi uitzicht tijdens je busreis.

4. Eet lokaal

In Londen kun je genieten van heerlijk eten en drinken. De klassieke Engelse Pint, de traditionele Engelse gerechten en natuurlijk het English breakfast zijn echte aanraders om jouw “Londen-experience” compleet te maken. Wil je zo duurzaam eten en drinken in Londen? Kies dan voor lokale restaurants met lokale gerechten.

5. Zorg voor de natuur en omgeving

Tijdens jouw reis in Londen is het belangrijk om met respect om te gaan met het milieu, de natuur en de omgeving. Op deze manier kun je zo duurzaam mogelijk naar Londen. Verspil niet onnodig stroom of water, gooi afval netjes weg en laat geen rotzooi slingeren. Op deze manier houden we reizen ook in de toekomst leuk en schoon voor anderen.

Duurzame excursies in Londen

1. Bezoek de Big Ben, Buckingham Palace of de Tower of Londen.

Deze typische Londense eyecatchers mag je natuurlijk niet missen tijdens je citytrip Londen. Ze zijn goed bereikbaar en imposant om te zien. Deze iconische bouwwerken in Londen lenen zich uitstekend voor een bezoekje. Zeker met mooi weer is het prachtig om hier een kijkje te gaan nemen.

2. Wandel over de Tower Bridge

Deze beroemde brug over de rivier de Theems mag je niet gemist hebben als je in Londen bent. De 244 meter lange brug is voor ’s avonds, als de lampen aan zijn, prachtig om te zien! Je vindt de Tower Bridge naast de Tower of Londen, zo kun je dus twee vliegen in één klap slaan.

3. Bezoek Hyde Park

Wil je alle drukte in Londen even ontvluchten, bezoek dan Hyde Park. In deze oase van rust kun je genieten van een prachtige groene omgeving en zo vergeet je even dat je je in een stad van wereldformaat bevindt. Andere mooie parken in Londen zijn: Regent’s park, Bushy Park, Green Park, Kensington Gardens en St. James Park.

4. Covent Garden

Deze overdekte markt is een echte aanrader om te bezoeken als je in Londen bent. De markt is ooit begonnen als groente- en fruitmarkt, maar tegenwoordig is het veel meer dan dat. Je vindt er verschillende kraampjes en straatartiesten. Ook vind je er kleine boetiekjes en lokale winkeltjes. Een goede plek dus om een lokale souvenir te scoren.

5. Twizy Tours

Wil je zelf door de stad “crossen”? Dan kun je kiezen voor een tour van Twizy Tours. Hier kun je met een 100% elektrisch autootje door Londen rijden. In de navigatie zijn verschillende tours ingesteld met diverse thema’s. Zo ontdek je Londen op een duurzame manier!