Duurzaam naar Berlijn? Berlijn, de prachtige historische hoofdstad van Duitsland. Berlijn is een stad met karakter en geschiedenis. Bovendien staat Berlijn bekend als een groene stad. Berlijn wordt gezien als één van de trendsetters op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid in Berlijn zie je bijvoorbeeld terug in de vele grote parken.

Duurzaam naar berlijn

Duurzaam naar Berlijn

Berlijn ligt op iets meer dan 600 km van Utrecht en is dus heel goed bereikbaar. Vanuit Nederland kun je eenvoudig met de trein naar Berlijn. Met de trein sta je binnen 6 uur al in hartje Berlijn. Ook zijn er vele busorganisaties waarmee je naar Berlijn kunt reizen. Met de bus doe je er ongeveer 10 uur over om naar Berlijn te reizen, afhankelijk van je touroperator. 

Met de bus naar Berlijn

Je kunt jouw duurzame reis naar Berlijn boeken bij verschillende touroperators. Wil je iets meer comfort tijdens jouw busreis? Dan kun je ervoor kiezen om een luxe busreis te boeken. Een busreis stoot minder CO2 uit en veel busreizen compenseren de CO2 uitstoot van hun reis ook. Er zijn verschillende aanbieders van duurzame busreizen naar Berlijn. Wil je meer weten over duurzaam met de bus naar Berlijn? Boek jouw volledig georganiseerde busreis naar Berlijn gemakkelijk en snel hier.

Met de trein naar Berlijn

Met NS international reis je eenvoudig en snel naar Berlijn. Binnen 6 uur sta je al in het centrum van Berlijn van waaruit je de stad kunt verkennen. Wil je een ticket boeken? Een treinreis naar Berlijn boek je eenvoudig bij NS International

Tips duurzaam Berlijn

1. Fietsen in Berlijn

Berlijn beschikt over meer dan 650 km aan fietspaden. Daarom is Berlijn dé stad om met de fiets te ontdekken. Er zijn meer dan genoeg fietsverhuur plekken en er zijn duidelijke fietsroutes door de stad. Ook zijn er verschillende fietstours in de stad waarbij je langs alle mooie, historische plekken fietst!

2. Duurzaam de stad verkennen

Ga duurzaam om met op je duurzame stedentrip naar Berlijn. Dit kun je zelf al eenvoudig doen door bijvoorbeeld geen water te verspillen en geen afval te laten slingeren. Wil je nog meer tips? Bekijk hoe je zo duurzaam op je bestemming kunt zijn.

3. Gebruik het openbaar vervoer

Berlijn kun je heel goed duurzaam verkennen. De stad beschikt over een uitstekend netwerk van trams, metro’s en bussen. Zo kun je je in de stad snel en eenvoudig verkennen. Een ander groot voordeel: Het openbaar vervoer in Berlijn is ook nog eens goedkoop!

4. Eet lokaal

Berlijn staat bekend om de vele eettentjes, restaurants, streedfood en nog veel meer. Kies, waar mogelijk, voor lokaal eten. Dit is niet alleen goed voor de lokale bevolking, maar het is ook gemaakt van extra verse ingrediënten en met jarenlange ervaring. Extra lekker dus!

5. Zorg voor de natuur en de omgeving.

Maak gebruik van fietspaden en wandelpaden. Zo beschadig je de natuur niet en houd je de omgeving ongerept voor toekomstige toeristen.

Duurzame excursies in Berlijn

1. Berlijnse muur, de Eastside Gallery en Checkpoint Charly

Deze iconische bouwwerken uit de Tweede Wereldoorlog staan symbool voor de verdeling van Duitsland. Sommige stukken van de Berlijnse muur staan nog overeind De Berlijnse Muur is bij de East Side Gallery beschilderd door kunstenaars over de hele wereld.

2. De Reichstag

De Reichstag is het onderkomen van het Duitse parlement. Vanuit de glazen koepel in de Reichstag heb je een prachtig uitzicht over de stad.

3. De Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor staat symbool voor vereniging en vrijheid. Omdat hier geen auto’s mogen rijden kun je hier even rondwandelen en dit historische bouwwerk rustig bekijken.

4. Ondergronds Berlijn

In ondergrond Berlijn vind je een waar netwerk van tunnels, die gegraven zijn ten tijden van de Tweede Wereldoorlog. Je kunt een rondleiding krijgen door de tunnels en er is zelfs een museum!

5. Bezoek het Tempelhofer Park

Een mooie duurzame excursie in Berlijn is natuurlijk het park Tempelhof (Tempelhofer Park in het Duits). Dit voormalige vliegveld is omgetoverd tot een prachtig stadspark. Heb je altijd al eens over een voormalige landingsbaan willen fietsen? In het Tempelhofer Park kun je dit doen, een unieke mogelijkheid! Het Tempelhofer Park is het grootste park van Berlijn. In het park kun je heerlijk wandelen, rennen en skeeleren, maar kijk ook niet raar op als je allemaal mensen ziet vliegeren. Berlijners houden van Park Tempelhof. Andere grote parken in Berlijn zijn het Schloßpark Charlottenburg, de Tiergarten en het Volkspark Friedrichshain.