Coronamaatregelen Zwitserland

Coronamaatregelen Zwitserland: Wat zijn de coronamaatregelen in Zwitserland?Nederlanders zijn welkom om in Zwitserland op vakantie of op reis te gaan. Ondanks dat je als toerist weer welkom bent in Zwitserland, gelden er wel een aantal beperkende maatregelen. In alle gevallen geldt: heb je klachten? Reis dan niet! Net als in Nederland dien je in Zwitserland 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarnaast is op sommige plekken het dragen van een mondkapje verplicht. Reis je naar Zwitserland met de auto? Dan kun je bij de grens gecontroleerd worden op symptomen van het Coronavirus. Bekijk voordat je gaat reizen altijd de actuele situatie van jouw bestemming in Zwitserland. Dit kan per dag verschillen.

Coronamaatregelen Zwitserland

Kan ik op vakantie naar Zwitserland?

Ja, je kunt op vakantie naar Zwitserland. Houd er wel rekening mee dat de situatie lokaal en per dag kan wijzigen. Bij een nieuwe corona-uitbraak kunnen maatregelen strenger worden. Bekijk de actuele situatie op de plaats van jouw bestemming dus goed. Ga je met het vliegtuig naar Zwitserland? Dan moet je een gezondheidsverklaring invullen die je van jouw vliegtuigmaatschappij ontvangt. Het schudden van handen is niet toegestaan.

Is een mondkapje in Zwitserland verplicht?

Ja, het dragen van een mondkapje is soms verlicht in Zwitserland. Je moet een mondkapje op als je klachten hebt en ook is in het Openbaar Vervoer het dragen van een mondkapje verplicht. Daarnaast moet je in Zwitserland een mondkapje op als je op plekken komt waar een veilige afstand (anderhalve meter) niet gerealiseerd kan worden. Ook bij demonstraties moet je verplicht een mondkapje op. Het dragen van een mondkapje geldt alleen voor mensen vanaf 12 jaar.

Coronamaatregelen Zwitserland:Wat is er open?

Coronamaatregelen Zwitserland: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Zwitserland?Ja, als je Zwitserland in reist, moet je 10 dagen in quarantaine/isolatie. Bovendien moet je een PCR-rest kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur.
Is Zwitserland in lockdown?Nee
CampingsOpen
HotelsOpen (Restaurants en café’s zijn gesloten)
PretparkenGesloten
MuseaGesloten
Grote evenementenNee

Coronamaatregelen Zwitserland – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Zwitserland. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Zwitserland bij:

Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Zwitserland Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Zwitserland gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Zwitserland per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Zwitserland. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Zwitserland. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Zwitserland

Zwitserland heeft een oppervlakte van 41.285 km² en heeft meer dan 8 miljoen inwoners. De hoofdstad van Zwitserland is Bern (officieel geen hoofdstad, maar de bondsstad). De munteenheid van Zwitserland is de Zwitserse Frank. De drie grootste steden van Zwitserland zijn Zürich, Genève en Basel.

Klimaat Zwitserland

Zwitserland kent een mild klimaat. In de zomer is het vaak aangenaam warm in Zwitserland met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. In de winter kan het in Zwitserland flink koud worden en ook veel sneeuwen. Daardoor is Zwitserland een perfect land om op wintersport te gaan.

Eten en drinken in Zwitserland

Zwitserland staat bekend om vele gerechten. Zo zijn kaasfondue en raclette bekende gerechten in Zwitserland. Ook Rösti wordt in Zwitserland veel gegeten. Daarnaast kun je in Zwitserland genieten van heerlijke Zwitserse kazen. In Zwitserland wordt veel wijn gedronken die in Zwitserland zelf is gemaakt. Met name in de provincie Wallis wordt veel wijn gemaakt.