Coronamaatregelen Turkije

Coronamaatregelen Turkije: Wat zijn de coronamaatregelen in Turkije?Turkije is net als veel Europese landen hard getroffen door het corona virus. Om dit zoveel mogelijk binnen de perken te houden gelden er maatregelen om grip te krijgen op het Covid 19-virus. Meer dan in andere Europese landen verschillen de maatregelen in Turkije per stad. Informeer daarom altijd bij jouw reisorganisatie wat de meest actuele stand van zaken is.
Coronamaatregelen Turkije

Kan ik op vakantie naar Turkije?

Alleen noodzakelijk reizen. Turkije wordt aangeduid als een risicoland vanuit de Nederlandse overheid. Er geldt geen verbod vanuit de Turkse overheid.

Is een mondkapje in Turkije verplicht?

Verplicht in een aantal steden in Turkije. Doordat het virus nog altijd als een lopend vuurtje door Europa raast doe je er verstandig aan om goed te informeren voordat je op reis gaat naar Turkije.

Coronamaatregelen Turkije:Wat is er open?

Coronamaatregelen Turkije: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Turkije? Personen boven de 65 dienen in zelf quarantaine te gaan wanneer zij reizen tussen Turkse steden.
Is Turkije in lockdown? Nee
Campings Campings zijn open in Turkije.
Hotels Open
Pretparken Pretparken zijn geopend in Turkije
Musea Open
Grote evenementen Nee

Coronamaatregelen Turkije – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Turkije. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Turkije bij:
Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Turkije Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Turkije gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Turkije per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Turkije. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Turkije. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Turkije

Turkije heeft een oppervlakte van 783.562 km² en heeft ruim 80 miljoen inwoners. De hoofdstad van Turkije is Ankara. De munteenheid van Turkije is de Turkse Lira. De drie grootste steden van Turkije zijn Istanboel, Ankara, Izmir.

Klimaat Turkije

Langs de meeste kustplaatsen van Turkije heerst een heerlijk mediterraan klimaat, hierdoor is het in de zomer altijd aangenaam warm en zijn de winters er mild. Vanwege dit heerlijke klimaat is Turkije bij uitstek een fantastisch vakantieland om even heerlijk bij te komen.

Eten en drinken in Turkije

De Turkse keuken bestaat vooral uit vlees. Veel gegrild vlees. Iedereen kent natuurlijk het broodje doner, maar de Turkse keuken heeft veel meer te bieden dan dit. Een typisch Turkse maaltijd bestaat uit goed gegrild vlees met verse groenten en heerlijk fruit. En na afloop een goed glaasje Raki om een perfecte avond mee af te sluiten.