Coronamaatregelen Spanje

Coronamaatregelen Spanje: Wat zijn de coronamaatregelen in Spanje?Ook Spanje is hard getroffen door het Corona virus. Hierom gelden er in heel Spanje diverse maatregelen tegen verdere verspreiding van het Covid-19 virus. Omdat Spanje grotendeels ook afhankelijk is van het toerisme zijn de grenzen gematigd opengesteld. Enige voorzichtigheid is wel geboden. Hierom geldt, net als in Nederland dat je elkaar met gepaste afstand moet benaderen. De Spaanse stranden zijn open net zoals de meeste strandtenten, maar ook hier geldt dat je gepaste afstand moet houden. Houd er ook rekening mee dat er voor openbare ruimtes een mondkapjesplicht geldt.
Coronamaatregelen Spanje

Kan ik op vakantie naar Spanje?

Ja, Nederlanders mogen weer op vakantie naar Spanje. Houd je wel aan de geldende regels van het land. Dit kan per gebied verschillen informeer daarom goed bij jouw reisorganisatie naar de maatregelen die er gelden. Ook bij terugkomst kun je je op Schiphol laten testen op Corona zodat er men meer grip krijgt op het virus. Reis vooral naar de “gele” gebieden, deze kun je vinden op de website van de overheid.

Is een mondkapje in Spanje verplicht?

De mondkapjes plicht geldt in heel Spanje in het OV en in het openbaar. Zowel binnen als buiten. Daarnaast geldt er een afstandplicht van 2 meter. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor kinderen onder de 6 jaar.

Coronamaatregelen Spanje:Wat is er open?

Coronamaatregelen Spanje: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Spanje? Nee, Reizigers vanuit Nederland hoeven niet in Quarantaine in Spanje. Nederlanders die thuiskomen uit een “oranje” Spaans gebied dienen zich wel te melden in Nederland en hier verplicht samen met hun partner in quarantaine te gaan voor 2 weken.
Is Spanje in lockdown? Nee
Campings Campings zijn open in Spanje, maar dit kan per provincie verschillen.
Hotels Open. Van welke faciliteiten (zoals zwembaden) gebruik gemaakt mag worden verschilt per deelstaat en per hotel. Neem daarom altijd contact op met je reisorganisatie.
Pretparken Pretparken en aquaparken zijn in pricipipe geopend maar er gelden wel maxima aan het aantal bezoekers en een afstandsplicht.
Musea De grote Spaanse musea hebben de deuren vanaf 6 juni 2020 weer geopend. Omdat er nog altijd veel onzekerheid bestaat over het virus is het altijd verstandig om voor de meest actuele informatie jouw reisorganisatie te benaderen.
Grote evenementen Nee

Coronamaatregelen Spanje – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Spanje. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Spanje bij:
Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Spanje Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Spanje gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Spanje per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Spanje. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Spanje. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Spanje

Spanje heeft een oppervlakte van 505.992 km² en heeft bijna 50 miljoen inwoners. De hoofdstad van Spanje is Madrid. De munteenheid van Spanje is de Euro. De drie grootste steden van Spanje zijn Madrid, Barcalona, Valencia.

Klimaat Spanje

Het klimaat in Spanje wordt onderverdeeld in 3 verschillende klimaat gebieden; De Eilanden en kustgebieden in Spanje hebben een aangenaam Mediterriaan klimaat. Het centrale binnenland heeft een landklimaat, en het Noorden en Noorwesten een Zeeklimaat. Hierdoor is er dus veel variatie wat betreft de weersomstandigheden. Veel mensen denken bij Spanje aan mooi zomers weer, maar in de winter kun je ook in sommigen gebieden op wintersport!

Eten en drinken in Spanje

Spanje staat bekend om de gezellige Spaanse tappas. Dit zijn kleine lekkere gerechtjes die geschikt zijn voor zowel de borrel als dinner. Varierend van een olijf tot aan de gepepperde gehaktballetje, Albondigas. Daarnaast staat Spanje ook bekend om zijn Pealla; een bekend visgerecht verwerkt met rijst en diverse zeevruchten. Drink er gerust een lekkere cervezas bij!