Coronamaatregelen Portugal

Coronamaatregelen Portugal: Wat zijn de coronamaatregelen in Portugal?Portugal is open voor Nederlandse toeristen, maar er gelden wel enkele beperkingen. In sommige regio’s van Portugal geldt code oranje. Dat wil zeggen dat niet noodzakelijk reizen niet is toegestaan. Reis je toch naar deze gebieden, dan moet je bij thuiskomst 14 dagen in thuisquarantaine. Omdat de situatie in Portugal van dag tot dag verandert, is het belangrijk om de lokale situatie goed in de gaten te houden. Tijdens je reis kan de situatie veranderen, informeer bij jouw reisorganisatie of bij het Ministerie van Buitenlandse zaken wat je dan moet doen. Als je naar Portugal gaat reizen is voor sommige regio’s een negatieve coronatest verplicht. Deze mag niet ouder zijn dan 72 uur.
Coronamaatregelen Portugal

Kan ik op vakantie naar Portugal?

Ja, je kunt op vakantie naar Portugal. Echter, per regio verschilt het reisadvies. Controleer daarom voor je reis altijd hoe de actuele situatie is op jouw plaats van bestemming. Heb je corona klachten? Ga dan niet op reis. In Portugal dient 2 meter afstand van elkaar gehouden te worden. Ook geld er een verbod op samenkomst van grote groepen. Ook het schudden van handen is niet toegestaan.

Is een mondkapje in Portugal verplicht?

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Portugal. In alle gesloten ruimtes en in het Openbaar Vervoer moet je in Portugal een mondkapje dragen. Dit geldt voor kinderen vanaf 10 jaar. Ook moeten de kinderen vanaf 10 jaar in Portugal een mondkapje dragen naar school.

Coronamaatregelen Portugal:Wat is er open?

Coronamaatregelen Portugal: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Portugal? Nee, je hoeft niet verplicht in quarantaine, al wordt dit wel aangemoedigd.
Is Portugal in lockdown? Gedeeltelijk. In sommige regio’s gelden extra beperkingen.
Campings Beperkt open. Informeer bij jouw camping of ze open zijn en welke maatregelen er gelden.
Hotels Beperkt open, sommige hotels zijn open. Informeer bij jouw hotel of ze open zijn en welke beperkingen er gelden.
Pretparken Gesloten, sommige dierentuinen zijn wel open.
Musea Beperkt open. Vooraf reserveren, mondkapje verplicht en 2 meter afstand houden.
Grote evenementen Nee

Coronamaatregelen Portugal – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Portugal. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Portugal bij:
Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Portugal Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Portugal gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Portugal per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Portugal. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Portugal. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Portugal

Portugal heeft een oppervlakte van 92.212 km² en heeft meer dan 10 miljoen inwoners. De hoofdstad van Portugal is Lissabon. De munteenheid van Portugal is de Euro. De drie grootste steden van Portugal zijn Lissabon, Porto en Vila Nova de Gaia.

Klimaat Portugal

Het klimaat van Portugal kun je vergelijken met dat van Spanje, maar dan iets koeler. Het wordt gezien als een land met een mediterraans klimaat. Vanwege de warme zomers is Portugal zeer geschikt om op zomervakantie te gaan. Portugal kent milde winters. In de bergen van Portugal kan het sneeuwen.

Eten en drinken in Portugal

Het nationale gerecht van Portugal is “Bacalhau”. Dit is Kabeljauw die gedroogd en gezouten wordt. In Portugal wordt sowieso veel vis gegeten. De nationale likeur van Portugal is Licor Beirão. Daarnaast zijn er ook veel heerlijke Portugese wijnen. Ook Port komt uit Portugal.