Coronamaatregelen Oostenrijk

Coronamaatregelen Oostenrijk: Wat zijn de coronamaatregelen in Oostenrijk?Nederlandse toeristen zijn welkom in Oostenrijk. In verband met het Corona-virus moet er wel met een aantal zaken rekening gehouden worden. Ga je naar Oostenrijk op reis, blijf dan altijd alert. Bekijk de actuele situatie van het gebied waar je heen gaat reizen voordat je op reis gaat. Bij een nieuwe uitbraak kunnen de maatregelen aangescherpt worden. Als je klachten hebt voordat je op reis gaat, reis dan niet. In Oostenrijk moet je 1 meter afstand van elkaar bewaren, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt. Ook is er geen verbod op groepsvorming in Oostenrijk, maar moet je wel 1 meter afstand houden.
Coronamaatregelen Oostenrijk

Kan ik op vakantie naar Oostenrijk?

Ja, je kunt op vakantie naar Oostenrijk. Je moet wel de Oostenrijkse regels rondom het coronavirus in acht nemen. Ook mag je elkaar geen hand schudden. Ga je met het vliegtuig naar Oostenrijk? Dan moet je een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier ontvang je van jouw vliegtuigmaatschappij. Dit geldt voor alle reizigers vanaf 13 jaar.

Is een mondkapje in Oostenrijk verplicht?

Een mondkapje is in Oostenrijk verplicht op sommige plekken. Je moet een mondkapje dragen in taxi’s, het Openbaar Vervoer, winkels, banken, stoeltjesliften. Ook op plekken waarbij je geen 1 meter afstand kunt houden moet je een mondkapje dragen in Oostenrijk. Kinderen onder de 6 jaar hoeven geen mondkapje te dragen en ook mensen die om medische redenen geen mondkapje kunnen dragen zijn uitgezonderd.

Coronamaatregelen Oostenrijk:Wat is er open?

Coronamaatregelen Oostenrijk: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Oostenrijk? Nee, je hoeft niet verplicht in quarantaine, al wordt dit wel aangemoedigd.
Is Oostenrijk in lockdown? Nee
Campings Open, het personeel moet een mondkapje dragen en contant betalen is niet toegestaan.
Hotels Open, de horeca heeft ook geen mondkapjesplicht. Contant betalen is niet toegestaan en je moet verplicht je handen desinfecteren.
Pretparken De meeste pretparken zijn geopend. Informeer naar de beperkingen.
Musea Open, 1 meter afstand verplicht.
Grote evenementen Nee

Coronamaatregelen Oostenrijk – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Oostenrijk. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Oostenrijk bij:
Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Oostenrijk Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Oostenrijk gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Oostenrijk per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Oostenrijk. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Oostenrijk. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Oostenrijk

Oostenrijk heeft een oppervlakte van 83.871 km² en heeft meer dan 8 miljoen inwoners. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. De munteenheid van Oostenrijk is de Euro. De drie grootste steden van Oostenrijk zijn Wenen, Graz en Linz.

Klimaat Oostenrijk

Het weer in Oostenrijk is zeer wisselend. Het land kent over het algemeen koele zomers en koude winters. Vooral in de bergen kan het in Oostenrijk in de winter koud worden en veel sneeuwen. Oostenrijk is dan ook bij uitstek een land voor de wintersport. Toch kun je ook goed op zomervakantie in Oostenrijk. De gemiddelde temperatuur in de zomer in Oostenrijk ligt iets hoger dan hier in Nederland.

Eten en drinken in Oostenrijk

De Oostenrijkse keuken kennen we voornamelijk van de Wiener Schnitzel. Deze lekkernij vind je op vrijwel iedere menukaart terug. Daarnaast wordt er veel wild en worst gegeten in Oostenrijk. Op het gebied van drinken in Oostenrijk worden Oostenrijkse wijnen steeds meer gedronken. Daarnaast zijn Rum en schnaps veel gedronken dranken in Oostenrijk.