Coronamaatregelen Luxemburg

Coronamaatregelen Luxemburg: Wat zijn de coronamaatregelen in Luxemburg? En kan ik naar Luxemburg op vakantie? Als Nederlander ben je weer welkom om in Luxemburg op vakantie te gaan. Het kan wel zijn dat je aan de grens gecontroleerd wordt op symptomen van het coronavirus. De maatregelen in Luxemburg zijn weer iets versoepeld. Echter, blijf altijd opletten. De lokale situatie kan met de dag veranderen, houd daarom altijd de actualiteit in de gaten. In Luxemburg moet je 2 meter afstand houden van elkaar.

Coronamaatregelen Luxemburg

Kan ik op vakantie naar Luxemburg?

Ja, je kunt op vakantie naar Luxemburg. Je moet echter wel de lokale adviezen en beperkingen opvolgen. Zo moet je op sommige plaatsen een mondkapje dragen en is groepsvorming niet toegestaan. Daarnaast geldt: heb je klachten, reis dan niet! Verdiep je, voordat je op reis gaat, goed in de lokale maatregelen en bekijk welke regels er gelden.

Is een mondkapje in Luxemburg verplicht?

Ja, een mondkapje is in Luxemburg verplicht. Je moet een mondkapje dragen in het Openbaar Vervoer, culturele instellingen en publieke, afgesloten ruimtes. Ook moet je op plekken waar het druk is en 2 meter afstand houden niet mogelijk is, een mondkapje dragen. Een mondkapje is verplicht voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij buitenactiviteiten is een mondkapje verplicht voor kinderen vanaf 13 jaar.

Coronamaatregelen Luxemburg:Wat is er open?

Coronamaatregelen Luxemburg: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Luxemburg?Nee, reizigers vanuit Nederland hoeven niet in quarantaine in Luxemburg. Ook moet je een negatieve Coronatest meenemen niet ouder dan 72 uur (bij vliegreizen).
Is Luxemburg in lockdown?Nee, wel is er een avondklok van 23:00 t/m 06:00
CampingsOpen.
Hotels/restaurantsRestaurants zijn binnen en buiten open met beperkingen tot 01:00 uur. Wel heb je een negatieve PCR-test nodig die niet ouder is dan 72 uur. Ook heb je een negatieve antigeentest nodig die niet ouder is dan 24 uur. Deze moet afgenomen zijn door een gecertificeerde instantie. Dit geldt voor iedereen ouder dan 6 jaar. Hotels zijn open.
PretparkenOpen.
MuseaOpen.
Grote evenementenNee, georganiseerde evenementen tot 300 man mogen wel doorgaan.

Coronamaatregelen Luxemburg – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Luxemburg. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Luxemburg bij:

Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Luxemburg Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Luxemburg gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Luxemburg per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Luxemburg. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Luxemburg. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Luxemburg

Luxemburg heeft een oppervlakte van 2.586 km² en heeft meer dan een half miljoen inwoners. De hoofdstad van Luxemburg is Luxemburg. De munteenheid van Luxemburg is de Euro. De drie grootste steden van Luxemburg zijn Luxemburg, Esch an der Eltze en Differdingen.

Klimaat Luxemburg

Het klimaat van Luxemburg is te vergelijken met dat van Nederland. Met milde zomers en winters heeft het een gematigd klimaat. In de winter valt er in Luxemburg een aantal dagen vaak wel sneeuw. Je kunt hier dan ook prima langlaufen.

Eten en drinken in Luxemburg

Eten en drinken in Luxemburg is veelal beinvloed door de Franse en Duitse keuken. Je vindt hier dan ook veel gerechten die je ook in Frankrijk of Duitsland tegen kunt komen. Voor gerechten worden vaak riviervis, wild of varkensvlees gebruikt. De nationale drank van Luxemburg is Quetsch. Dit is een soort schnapps gemaakt van pruimen. Daarnaast wordt in Luxemburg ook op kleine schaal wijn gemaakt.