Coronamaatregelen Kroatië

Coronamaatregelen Kroatië: Wat zijn de coronamaatregelen in Kroatië?Voor Kroatië geldt het reisadvies dat alleen noodzakelijke reizen op dit moment zijn toegestaan. Reis je naar Kroatië? Dan wordt er van je verzocht om bij thuiskomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Kroatië is op dit moment dus slechts beperkt toegankelijk. Reis je toch naar Kroatië of wil je binnenkort naar Kroatië toe? Houd dan de actuele nieuwsberichten goed in de gaten. Bij twijfel of met vragen kun je contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse zaken of bij jouw reisorganisatie.
Coronamaatregelen Kroatië

Kan ik op vakantie naar Kroatië?

Nee, op dit moment kun je niet op vakantie naar Kroatië. Alleen noodzakelijke reizen zijn, door de toename van het aantal Corona gevallen, toegestaan. Het reisadvies van Kroatië kan zomaar weer veranderen. Ben je van plan om op reis te gaan naar Kroatië, houd dan de actuele situatie goed in de gaten en win informatie in over de huidige situatie in Kroatië. Moet je op een noodzakelijke reis naar Kroatië, houd je dan aan de lokale maatregelen. Zo moet je in Kroatië net als in Nederland anderhalve meter afstand bewaren en is het dragen van een mondkapje op sommige plekken verplicht.

Is een mondkapje in Kroatië verplicht?

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Kroatië. Je moet een mondkapje op in alle openbare, afgesloten ruimtes. In de open lucht is een mondkapje niet verplicht maar dit wordt wel sterk aangeraden. Ook in het Openbaar Vervoer is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook fysiek contact is niet toegestaan in Kroatië.

Coronamaatregelen Kroatië:Wat is er open?

Coronamaatregelen Kroatië: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Kroatië? Ja, 14 dagen thuisquarantaine wordt sterk aanbevolen bij terugkomst in Nederland.
Is Kroatië in lockdown? Nee
Campings Open
Hotels Open, mondkapje verplicht.
Pretparken Open
Musea Open, mondkapje verplicht.
Grote evenementen Ja

Coronamaatregelen Kroatië – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Kroatië. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Kroatië bij:
Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Kroatië Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Kroatië gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Kroatië per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Kroatië. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Kroatië. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Kroatië

Kroatië heeft een oppervlakte van 56.594 km² en heeft meer dan 4 miljoen inwoners. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. De munteenheid van Kroatië is de Kuna. De drie grootste steden van Kroatië zijn Zagreb, Split en Rijeka.

Klimaat Kroatië

In de zomer kan het goed warm worden in Kroatië. Je kunt dan ook goed op zomervakantie naar met name de Kroatische kust. Wel kan het in Kroatië vaak regenen. In de winter sneeuwt het regelmatig in Kroatië, met name in de bergen. Je kunt in Kroatië dan ook prima op wintersport. Al is de sneeuwzekerheid er wel iets minder.

Eten en drinken in Kroatië

De Kroatische keuken kent veel invloeden van andere keukens. Zo vind je er aspecten terug uit de Italiaanse en de Griekse keuken, maar ook uit de Hongaarse en Oostenrijkse keuken. Typisch in Kroatië is dat veel gerechten op een bepaalde (feest)dag gegeten worden. In Kroatië wordt veel bier gedronken. Ook wijn wordt steeds meer gedronken in Kroatië. Daarnaast worden er in Kroatië veel sterke dranken gemaakt van verschillende soorten fruit. Je krijgt deze sterke drank vaak geserveerd vooraf aan het diner.