Coronamaatregelen Italië

Coronamaatregelen Italië: Wat zijn de coronamaatregelen in Italië?Italie werd als eerste hard getroffen met het corona virus. Dit kwam door de vele Chinese migranten die zich hebben gevestigd in het gebied Lombardije. Italie werd al snel het land met de meeste besmettingen gevolgd door China. Hierom zit de angst er nog altijd goed in. Er gelden in Italie dan ook strenge maatregelen om verdere verspreiding van het Covid 19 virus tegen te gaan. Laat jezelf daarom goed informeren door jouw reisorganisatie voor de geldende corona maatregelen in Italie.

Coronamaatregelen Italië

Kan ik op vakantie naar Italië?

Ja, Italië is geopend voor alle Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk. Op dit moment geldt er een registratie plicht voor een aantal regio’s. Hier moet je je 2 dagen voor aankomst laten registreren. Let wel op, er zijn op dit moment zoveel onzekerheden en worden de maatregelen aangepast naar gelang van het virus. Informeer daarom altijd op de officele website van de overheid voor de meest actuele informatie!

Is een mondkapje in Italië verplicht?

Verplicht in het OV, openbare gebouwen en overige openbare ruimtes. Vrijwel nergens meer in de buitenlucht. Er geldt voor mensen met een beperking en kinderen onder de 6 jaar geen monderkapjes plicht. Toch zie je het vrijwel overal nog in de praktijk. In het kader van baat het niet schaadt het niet doe je er verstandig aan om in ieder geval goed voorbereid op vakantie te gaan.

Coronamaatregelen Italië:Wat is er open?

Coronamaatregelen Italië: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Italië?Er geldt geen verplicht quarantaine voor Nederlandse toeristen aan Italie. Overigens geldt natuurlijk wel dat wanneer er een gebied “oranje” wordt aangeduid op de website van de overheid, dat jij als toerist uit Italie wel 2 weken met quarantaine moet.
Is Italië in lockdown?Nee. In alle regio’s in Italië geldt wel een avondklok van 22:00 uur tot 05:00 uur. Bovendien moet je een negatieve coronatest, niet ouder dan 48 uur, kunnen laten zien.
CampingsCampings zijn weer gedeeltelijk open in Italie. Er gelden wel verscherpte maatregelen betreft het afstand houden tot elkaar. En let op de mondkapjes in openbare ruimtes. Neem voor de meest actuele informatie contact op met jouw reisorganisatie. Vooraf reserveren is verplicht!
HotelsOpen, maar beperkt aantal gasten. Houd 1.5 meter afstand. Reserveer altijd van te voren. Let op, in het Noorden van Italie zijn de meeste Hotels nog gesloten.
PretparkenGesloten
MuseaGesloten
Grote evenementenNee. (Ook wintersport is niet toegestaan)

Coronamaatregelen Italië – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Italië. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Italië bij:

Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Italië Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Italië gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Italië per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Italië. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Italië. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Italië

Italië heeft een oppervlakte van 301.339 km²  en heeft ruim 60 miljoen inwoners. De hoofdstad van Italië is Rome. De munteenheid van Italië is de Euro. De drie grootste steden van Italië zijn Rome, Milaan, Napels.

Klimaat Italië

Overwegend kent Italie twee typen klimaatsoorten. In het Noorden van Italie heerst er een zeeklimaat. Met als gevolg dat hier de winters mild zijn en de zomers heerlijk aangenaam. Daarnaast heeft Centraal Italie en het Zuidelijke deel van Italie een mediterraan klimaat. Hierdoor zijn er warme zomers en zachte natte winters. Veel mensen denken aan de heerlijke zomerse avonden en de strandvakanties bij Italie. Maar steeds populairder worden de wintersport vakanties. Italie kent vele mooie wintersport gebieden en het klimaat is er goed voor geschikt, met mooie pistes en perfecte sneeuw!

Eten en drinken in Italië

Wie aan Italie denkt die denkt aan heerlijk eten! Italie is het land van de pasta en de pizza. Heerlijk uitgebreid tafelen met de lekkerste gerechten en mooiste wijnen die het land te bieden heeft. En dit allemaal met het fantastische uitzicht op prachtige meren of natuurlijk het strand.