Coronamaatregelen Griekenland

Coronamaatregelen Griekenland: Wat zijn de coronamaatregelen in Griekenland?Griekenland heeft het corona virus tot op heden nog aardig onder controle weten te houden. Daarbij is uiteraard voorzichtigheid geboden. Er gelden dan ook algemene maatregelen die het tegengaan van het coronavirus moeten behelpen. Om zo met elkaar meer grip te krijgen op het virus.

Coronamaatregelen Griekenland

Kan ik op vakantie naar Griekenland?

Ja, in principe kun je op vakantie naar Griekenland. Let wel, vanaf 17 augustus 2020 vraagt de Griekse regering dat je kunt aantonen dat je niet besmet bent met het virus. Dit doe je door een test te doen en het resultaat mee te nemen naar jouw bestemming. Door de continue veranderingen omtrent het virus is het verstandig om altijd eerst met jouw reisorganisatie contact op te nemen.

Is een mondkapje in Griekenland verplicht?

Verplicht in het OV, openbare gebouwen en overige openbare ruimtes. Daarbij geldt ook een verplichting tot het dragen van een mondkapje wanneer het afstand houden niet mogelijk is. Neem hierom ten alle tijden jouw mondkapje mee op pad. Deze verplichting geldt voor iedereen vanaf 3 jaar!

Coronamaatregelen Griekenland:Wat is er open?

Coronamaatregelen Griekenland: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Griekenland?Nee, reizigers vanuit Nederland die kunnen aantonen dat zij negatief testen op het corona virus hoeven niet verplicht in quarantaine te gaan.
Is Griekenland in lockdown?Versoepeling gaande. Er geldt wel een avondklok van 21:00 tot 05:00.
CampingsCampings zijn open, net als de gedeelde sanitair en de mogelijkheid tot overnachten. Het dragen van een mondkapje is verpicht wanneer er niet aan de gevraagde 1.5 meter gedaan kan worden.
HotelsOpen. Van welke faciliteiten (zoals zwembaden) gebruik gemaakt mag worden verschilt per deelstaat en per hotel. Neem daarom altijd contact op met je reisorganisatie.
PretparkenGesloten
MuseaGesloten
Grote evenementenNee. Ook zijn alle niet essentiële winkels gesloten.

Coronamaatregelen Griekenland – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Griekenland. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Griekenland bij:

Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Griekenland Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Griekenland gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Griekenland per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Griekenland. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Griekenland. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Griekenland

Griekenland heeft een oppervlakte van 131.957 km² en heeft ruim 10 miljoen inwoners. De hoofdstad van Griekenland is Athene. De munteenheid van Griekenland is de Euro. De drie grootste steden van Griekenland zijn Athene, Thessaloniki, Patras.

Klimaat Griekenland

Griekenland staat natuurlijk bekend om de vele heerlijke eilanden waar je zo fijn vakantie kunt vieren. Op deze eilanden heerst er een mediterraan klimaat waardoor het op de Griekse eilanden zomers goed vertoeven is. Maar ook zijn de winters relatief mild. Niet voor niets zijn deze Griekse eilanden een ongekende poplaire vakantiebestemming.

Eten en drinken in Griekenland

De Griekse keuken staat niet alleen om haar eten en drinken bekend. Maar vanwege de ceremonie na het eten. In sommigen restaurants wordt hier nog feestelijk een avond afgesloten met de sterke Ouzo en het kapot gooien van het servies. Ben je toch benieuwd wat je moet bestellen in een Grieks restaurant? Kies dan voor heerlijke vleesgerechten als Gyros of gegrilde lamskoteletten geservereerd met de beroemde Griekse tzaziki.