Coronamaatregelen Frankrijk

Coronamaatregelen Frankrijk: Wat zijn de coronamaatregelen in Frankrijk?Frankrijk laat weer toeristen toe, maar controleert aan de grens wel regelmatig mensen op de symptomen van Corona. Ook de maatregelen zijn in Frankrijk weer wat versoepeld, maar dit kan lokaal natuurlijk zomaar veranderen. Controleer daarom altijd eerst jouw reisbestemming. Weet je niet zeker of jouw bestemming “veilig” is? Informeer dan bij jouw reisorganisatie. De maatregelen verschillen van dag tot dag en daarom is het belangrijk om de actualiteiten goed in de gaten te blijven houden. In Frankrijk geldt dat er 1 meter afstand dient te worden gehouden.

Coronamaatregelen Frankrijk

Kan ik op vakantie naar Frankrijk?

Ja, je kunt op vakantie naar Frankrijk. Je moet echter wel goed de situatie in de gaten blijven houden, deze kan per dag verschillen als er weer een nieuwe corona-uitbraak is. Ben je zelf niet lekker of heb je symptomen van het Corona-virus? Blijf dan thuis.

Is een mondkapje in Frankrijk verplicht?

Er wordt aangeraden om altijd een mondkapje te dragen in Frankrijk. Het dragen van een mondkapje in Frankrijk is verplicht in het Openbaar Vervoer, vliegtuig en op zee. Ook moet je een mondkapje dragen bij het bezoeken van openbare gebouwen, ziekenhuizen, musea, restaurants, hotels, winkels en supermarkten. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor kinderen jonger dan 11 jaar.

Coronamaatregelen Frankrijk:Wat is er open?

Coronamaatregelen Frankrijk: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Frankrijk?Nee, reizigers vanuit Nederland hoeven niet verplicht in quarantaine in Frankrijk, maar dit wordt wel aangemoedigd. Ook moet je een negatieve PCR test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur.
Is Frankrijk in lockdown?Nee, wel geldt er een avondklok van 18:00 uur tot 06:00 uur.
CampingsOpen, maar campings nemen zelf wel maatregelen. Mogelijk is niet alles open. Informeer bij jouw camping.
HotelsOpen, mondkapje verplicht. Mogelijk niet alle faciliteiten open. Restaurants en bars zijn in ieder geval gesloten.
PretparkenGesloten
MuseaGesloten
Grote evenementenNee. Wintersport is ook niet toegestaan.

Coronamaatregelen Frankrijk – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Frankrijk. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Frankrijk bij:

Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Frankrijk Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Frankrijk gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Frankrijk per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Frankrijk. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Frankrijk. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Frankrijk

Frankrijk heeft een oppervlakte van 551.500 km² en heeft meer dan 60 miljoen inwoners. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. De munteenheid van Frankrijk is de Euro. De drie grootste steden van Frankrijk zijn Parijs, Marseille en Lyon.

Klimaat Frankrijk

Het klimaat in Frankrijk is zeer wisselend. Verschillende delen van Frankrijk kennen verschillende klimaten. Zo is het in Zuid-Frankrijk heerlijk warm in de zomer maar kun je in de winter aan de Oostkant ook op wintersport. Het klimaat van Frankrijk leent zich uitstekend voor vakanties, zowel in de zomer als in de winter.

Eten en drinken in Frankrijk

Frankrijk staat bekend om het heerlijke eten en drinken. Stokbrood, kaasplankjes en heerlijke wijnen. Als liefhebber van goed eten en drinken kun je je in Frankrijk goed vermaken. De bekende Franse keuken zorgt ervoor dat je op culinair gebied niets te kort komt.