Coronamaatregelen Duitsland

Coronamaatregelen Duitsland: Wat zijn de coronamaatregelen in Duitsland?In Duitsland gelden nog verschillende Coronamaatregelen. In verband met het Covid-19 virus gelden er in Duitsland nog diverse beperkingen. De grenzen van Duitsland zijn voor steeds meer toeristen uit verschillende landen weer open. Ook Nederlanders mogen weer naar Duitsland. Hotels in Duitsland zijn in principe allemaal open en ook de faciliteiten mogen weer gebruikt worden. Ook voor campings in Duitsland geldt dat deze weer open zijn. Gedeeld sanitair is in sommige deelstaten toegestaan.

Coronamaatregelen Duitsland

Kan ik op vakantie naar Duitsland?

Nee, Nederlanders mogen niet op vakantie naar Duitsland. Aan de grens of op het vliegveld kun je gecontroleerd worden. Er wordt dan gekeken of je geen symptomen hebt. Daarnaast dien je je als reiziger aan de Duitse coronamaatregelen te houden. Het niet nakomen van deze coronamaatregelen kan tot (hoge) boetes leiden. Je kunt op vakantie naar Duitsland maar je moet wel alert blijven. Bovendien kunnen de coronamaatregelen per dag en per deelstaat verschillen. Het kan dus voorkomen dat de regio waar jij op vakantie bent in lockdown gaat. Controleer daarom altijd zelf hoe de situatie op jouw bestemming is. Dit kun je doen op de website van de lokale autoriteiten. Ook kun je bij jouw reisbureau informatie inwinnen over de huidige situatie.

Is een mondkapje in Duitsland verplicht?

Verplicht in het OV (openbaar vervoer), openbare gebouwen en in winkels. Ook in restaurants is een mondkapje verplicht, met het eten mag deze af. Ga je naar de WC? Dan moet je het mondkapje weer op. Voor kinderen onder 6 jaar is een mondkapje niet verplicht.

Coronamaatregelen Duitsland:Wat is er open?

Coronamaatregelen Duitsland: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in Duitsland?Ja. Daarnaast moet je een negatieve coronatest laten zien. Bovendien moet je je reis aanmelden.
Is Duitsland in lockdown?Ja
CampingsGesloten
HotelsGesloten
PretparkenGesloten
MuseaGesloten
Grote evenementenNee

Coronamaatregelen Duitsland – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar Duitsland. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar Duitsland bij:

Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

Duitsland Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in Duitsland gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in Duitsland per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor Duitsland. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in Duitsland. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over Duitsland

Duitsland heeft een oppervlakte van 357.121 km² en heeft meer dan 80 miljoen inwoners. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. De munteenheid van Duitsland is de Euro. De drie grootste steden van Duitsland zijn Berlijn, Hamburg en München.

Klimaat Duitsland

Het weer in Duitsland wordt bestempeld als gematigd. Het weer in Duitsland is seizoensgebonden. Dit betekent dat Duitsland over het algemeen zachte zomers en milde winters heeft. Het klimaat in Duitsland is goed vergelijkbaar met Nederland. Omdat Duitsland zeer groot is, zijn er binnen Duitsland verschillende klimaten. Zo kan het in de berggebieden zeer koud worden en is in Duitsland dus ook wintersport mogelijk.

Eten en drinken in Duitsland

Op het gebied van eten en drinken in Duitsland zijn er meerdere nationale gerechten. Het bekendste Duitse gerecht is toch wel de Braadworst. Deze vind je in vele varianten. Daarnaast zijn schnitzel, zuurkool (sauerkraut) en veel verschillende worstsoorten. Op het gebied van drinken in Duitsland staat bier op nummer één. Daarnaast wordt in Duitsland ook veel wijn gedronken. Andere bekende Duitse dranken zijn Glühwein, Jägermeister, Schnaps en Radler.