Coronamaatregelen België

Coronamaatregelen België: Wat zijn de coronamaatregelen in België?In België gelden nog verschillende coronamaatregelen. Als je langer dan 48 uur in België verblijft moet je een zogeheten Passenger Locator Form (PLF) invullen. Dit formulier moet je 48 uur voor aankomst in België invullen. In sommige delen van België geldt code oranje. Dit betekent dat er strengere maatregelen van kracht zijn en dat reizen van en naar deze provincies wordt afgeraden. Bovendien geldt voor deze provincies een quarantaineplicht en moet je je laten testen op Corona. Ook moet er anderhalve meter afstand worden gehouden, wordt thuisblijven aangeraden en is fysiek contact niet toegestaan.

Coronamaatregelen België

Kan ik op vakantie naar België?

Ja, Nederlanders mogen op vakantie naar België. Wel moet aan een aantal eisen worden voldaan zoals het invullen van het PLF. Daarnaast geldt in sommige provincies code oranje. Voor deze gebieden wordt afgeraden om hier naar toe te reizen.

Is een mondkapje in België verplicht?

Ja, een mondkapje is in België verplicht. Dit geldt voor het Openbaar Vervoer, luchthavens, winkels, drukke winkelcentra en openbare gebouwen. Ook bij verplaatsingen in horeca zaken is het dragen van een mondkapje verplicht. Daarnaast wordt geadviseerd om op drukke plekken een mondkapje te dragen. In gebieden waar code-oranje geldt, is het dragen van een mondkapje overal verplicht. Bovendien kunnen lokale autoriteiten beslissen om mondkapjes op bepaalde plekken verplicht te maken.

Coronamaatregelen België:Wat is er open?

Coronamaatregelen België: Wat mag wel en wat mag niet?
Moet ik in quarantaine in België?Ja. Allereerst moet je een negatieve coronatest kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur. Bovendien geldt er daarna een een quarantaineplicht van 7 dagen. Dit geldt alleen voor mensen die langer dan 48 uur in België verblijven.
Is België in lockdown?Nee, wel geldt soms in enkele gebieden een avondklok.
CampingsOpen, maar informeer bij de camping naar de maatregelen. Ook vakantieparken zijn geopend.
HotelsOpen. De restaurants zijn nog gesloten, maar roomservice is wel mogelijk.
PretparkenOpen.
MuseaOpen, vooraf reserveren. Ook is een mondkapje verplicht.
Grote evenementenNee

Coronamaatregelen België – Hoe reis ik erheen?

Er zijn verschillende reisorganisaties die reizen aanbieden naar België. De beste keuze voor jou hangt volledig af van jouw wensen. Vind direct jouw reis naar België bij:

Corendon Corona voucher
D-Reizen Corona voucher
De Jong Intra Corona Voucher
FOX Corona voucher
Koning Aap Corona Voucher
Kras Corona voucher
Maris Life Corona voucher
Oad Corona voucher
Prijsvrij Corona voucher
Sawadee Corona voucher
Stip Corona voucher
Sunweb Corona voucher
TUI Corona voucher

België Corona virus

In verband met het Coronavirus gelden er in veel landen verschillende maatregelen. Ook in België gelden er verschillende maatregelen. Omdat de coronamaatregelen in België per dag en per regio verschillen is het noodzakelijk om je goed in te lezen voor je een reis of vakantie boekt. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de meest actuele reisinformatie voor België. Daarnaast kun je bij jouw reisaanbieder ook informatie inwinnen over de actuele situatie in België. Voor alle reizen geldt: Heb je klachten of voel je je niet goed? Reis dan niet! Heb je bij thuiskomst klachten? Laat je dan testen en ga 14 dagen in thuisquarantaine.

Over België

België heeft een oppervlakte van 30.689 km² en heeft meer dan 11 miljoen inwoners. De hoofdstad van België is Brussel. De munteenheid van België is de Euro. De drie grootste steden van België zijn Brussel, Antwerpen en Gent.

Klimaat België

België kent een gematigd zeeklimaat. Het weer in België is vergelijkbaar met het weer in Nederland. Met gematigde temperaturen in de winter en de zomer. In de Ardennen kan in de winter aan wintersport gedaan worden. Vooral langlaufen is hier populair.

Eten en drinken in België

België staat bekend om patat, of zoals zij het noemen “Frieten”. Daarnaast worden stoofpotjes in België veel gegeten. Ook Belgische chocolade en Belgische kazen zijn erg geliefd. Op het gebied van drinken spannen de bekende Belgische speciaalbieren de kroon. Met name abdijbier wordt veel gedronken.