Een TUI Corona voucher ontvangen? Is jouw reis geannuleerd door het Corona-virus (COVID-19)? Ter compensatie van jouw geannuleerde reis heb je een TUI Corona-voucher ontvangen. Deze voucher kun je weer gebruiken om een nieuwe reis te boeken bij TUI.

TUI Corona voucher

Wie hebben een Corona-voucher ontvangen?

Had je een reis geboekt bij TUI en is die geannuleerd? Dat is natuurlijk heel vervelend. Je hebt hiervoor een Corona-voucher ontvangen. Deze voucher is uitgegeven door TUI aan alle gedupeerde reizigers die door het coronavirus niet op reis konden. Je kunt deze TUI voucher alleen gebruiken voor reizen van TUI.

Hoe lang is de TUI voucher geldig?

De TUI Corona-voucher heeft een geldigheid van één jaar na uitgifte van de voucher. Dat betekent dat je binnen dat jaar een nieuwe reis kunt boeken en daarvoor de corona-voucher kunt gebruiken. De vertrekdatum van de nieuwe reis mag wél buiten de termijn van dat jaar liggen, zolang de boeking maar binnen dat jaar is gedaan. Gebruik je de voucher niet? Dan kun je alsnog je geld terugkrijgen.

Boeken met TUI corona voucher

Wil je een nieuwe reis boeken met de TUI voucher? Dit doe je als volgt:

  1. Via TUI heb je een email ontvangen waarin de uitgelegd staat hoe je bij jouw TUI voucher kunt komen. Dit kun je doen via “Mijn TUI”. Je gebruikt hiervoor jouw 10-cijferige boekingsnummer.
  2. Op jouw voucher staat een 10-cijferige code.
  3. Kies een nieuwe reis en boek deze tot aan de laatste stap van de boeking.
  4. Bij de laatste stap van de boeking (Controleren en boeken), kun je de 10-cijferige vouchercode invoeren.
  5. De waarde van de voucher wordt verrekend met het totaalbedrag van jouw boeking.

Meest gestelde vragen

Kan ik ook meerdere reizen boeken met één TUI voucher?

Ja, je kunt de TUI corona-voucher voor meerdere reizen gebruiken. Heb je na de eerste nieuwe reis nog tegoed over op de voucher, dan kun je dit gebruiken voor een tweede reis.

Moet mijn nieuwe reis dezelfde prijs hebben als de waarde van de voucher?

Nee, dit hoeft niet. Is jouw nieuwe reis goedkoper dan de waarde van je voucher? Dan kun je dit tegoed laten uitbetalen, of gebruiken voor een andere reis. Is de nieuwe reis duurder? Dan moet je het verschil bijbetalen.

Hoeveel is mijn TUI voucher waard?

De waarde van je corona-voucher is gelijk aan het bedrag dat je voor je geannuleerde reis betaald hebt. Had je alleen een aanbetaling gedaan? Dan is de waarde van de voucher gelijk aan het bedrag van de aanbetaling.

Ik wil liever mijn geld terug, in plaats van een voucher, kan dit?

Ja, wettelijk gezien heb je recht op je geld terug als jouw reis geannuleerd is. Echter, omdat de corona-crisis een uitzonderlijke situatie is, wordt met nadruk gevraagd om gebruik te maken van de voucher. Het initiatief van de coronavoucher wordt ondersteund door de ANVR, de SGR en het Ministerie van Economische Zaken.