Heb jij een Sunweb Corona voucher ontvangen voor je geannuleerde reis? Tijdens de coronacrisis (COVID-19) zijn veel reizen geannuleerd. Om ervoor te zorgen dat reisbureaus niet massaal geld terug hoefden te betalen en financieel onder druk zouden komen te staan, zijn de Corona vouchers in het leven geroepen. Ook Sunweb maakt gebruik van deze vouchers.

Sunweb Corona voucher

Wat is de Corona-voucher van Sunweb?

Om ervoor te zorgen dat iedereen op een later tijdstip toch gewoon op reis zou kunnen, zijn de Corona-vouchers in het leven geroepen. Op deze manier hoefden reisbureaus niet in één keer heel veel geld uit te betalen, waardoor veel reisbureaus wellicht failliet zouden zijn gegaan. Heb jij een Corona voucher van Sunweb gekregen? Dan kun je deze gebruiken bij het boeken van een nieuwe reis.

Voorwaarden van de Sunweb-voucher

Aan de Corona-voucher van Sunweb zijn een aantal voorwaarden verbonden. Allereerst heeft de voucher een geldigheidsduur van één jaar na uitgifte van de voucher. De uitgifte datum staat op je voucher. Gebruik je de voucher niet binnen dat jaar? Geen punt, je kunt dan alsnog je geld terug vragen. Ten tweede kun je de Sunweb-voucher alleen gebruiken voor een nieuwe Sunweb reis. Je kunt de voucher dus niet bij andere reisorganisaties inwisselen.

Boeken met corona voucher bij Sunweb

Wil jij een nieuwe reis boeken en daarbij gebruik maken van de voucher? Dat kan! Via deze pagina kun je eenvoudig een nieuwe reis boeken en daarbij jouw voucher gebruiken. Je hebt de volgende zaken nodig:

  • E-mailadres
  • Je oude boekingsnummer
  • Nieuwe boekingsnummer
  • Naam + telefoonnummer
  • Je voucher code.

Heb je geen voucher code ontvangen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Sunweb. Heb je alle informatie bij de hand en ingevuld op de pagina van Sunweb? Dan wordt dit verwerkt door Sunweb en krijg je een nieuwe, aangepaste factuur, waarin de voucher verwerkt is.

Meest gestelde vragen

Kan ik mijn voucher ook aan iemand anders geven?

Nee, de voucher is persoonsgebonden. De hoofdboeker van de geannuleerde reis is ook de eigenaar van de voucher. De voucher kan niet worden doorgegeven of verhandeld.

Hoeveel is mijn Corona-voucher waard?

De waarde van de voucher is gelijk aan het bedrag dat je (aan)betaald had voor je geannuleerde reis.

Moet mijn nieuwe reis even duur zijn?

Nee, is jouw reis duurder, dan moet je de meerprijs betalen. Is jouw reis goedkoper? Dan behoud je het restbedrag en wordt de lengte van de voucher met één jaar verlengd.

Wat als ik door omstandigheden niet binnen een jaar gebruik maak van de voucher?

Heb je geen nieuwe reis kunnen vinden, of om een andere reden geen gebruik kunnen maken van de voucher? Dan heb je alsnog recht op het volledige bedrag van de waarde van de voucher. Dit kun je dan, na 6 maanden na de uitgiftedatum, middels een terugbetaalverzoek terugkrijgen van Sunweb.

Overige vragen

Heb je nog meer vragen rondom de Sunweb-Corona-voucher? Dan kun je terecht op de website van Sunweb