Wanneer jou vakantie is geannuleerd door de reisorganisatie heb jij recht op een vergoeding voor het reeds betaalde bedrag. Per reisorganisatie verschilt het hoe hiermee wordt omgegaan. Strikt genomen heeft de consument in normale situaties recht op het geld terug. Echter, het gaat hier niet om normale omstandigheden. Vandaar dat SGR, ANVR, ACM en Ministerie van Economische Zaken de handen ineen hebben geslagen om een reddingsboei toe te werpen naar de reisbranche, de corona-voucher. Bekijk hier jouw rechten en plichten als het gaat om een voucher of waardetegoed bij Stip reizen.

Duurzaam met Stip Reizen

Mijn reis is geannuleerd, hoe word ik gecompenseerd?

Op het moment van schrijven zijn alle reizen bij Stip reizen geannuleerd tot en met 31 mei. Dit betekent dat alle reizen tot deze datum geannuleerd zijn en er een regeling moet worden getroffen met de mensen die al betaald hebben. Stip reizen stort het reeds aanbetaalde bedrag direct in jouw Stip reizen account. Heb je geen account? Dan kun je via de website inloggen met je reserveringsnummer om het bedrag te zien. 

Ik wil een nieuwe reis boeken maar deze is goedkoper?

Op het moment dat er weer geboekt kan worden dan kun je van het opgebouwde tegoed een nieuwe reis boeken. Hierboven heb je kunnen lezen waar je dit tegoed kunt nakijken. Is jouw reis goedkoper dan de waarde in jouw account? Dan wordt er gekeken of het restbedrag kleiner is dan 10% , is dit het geval? Dan krijg je je geld terug. Is het verschil groter, dus hou je meer dan 10% over van het originele tegoed bedrag dan krijg je opnieuw een voucher / waarde gestort in je account. 

Tot wanneer is het tegoed van mijn geannuleerde reis via de Stip Reizen coronavoucher geldig?

Het gestorte reistegoed is in principe 1 jaar geldig na uitgifte. De voucher geldt voor alle losse vluchten en pakketreizen. De vertrek datum moet uiterlijk voor 31 oktober 2021 plaatsvinden. Bekijk hier de voorwaarden van Stip reizen. 

Mijn geboekte vakantie is later dit jaar, moet ik dan nog wel het restant bedrag betalen?

Wanneer je geboekt hebt, en nog niet officieel een email of ander bericht hebt gekregen van Stip reizen dan gelden de standaard betaal voorwaarden. Dit betekent dat wanneer je een aanbetaling dient te doen, dit dan ook te doen. Dit is belangrijk in verband met een eventueel toekomstige voucher of wanneer de annuleringsverzekering hier naar gaat kijken.